A sajtótájékoztatón Sántha Gergely, az Arago Holding és a Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője, Szabó Róbert, az Eger-Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület társadalmi elnöke, valamint Lovas Ferenc, a Mátrametál Kft. ügyvezetője tájékoztatták a sajtó képviselőit, hogy a közelmúltban az Arago Holding érdekeltségi körébe került Mátrametál Kft. és a kézilabda klub között szponzorációs megállapodás jött létre, amelynek révén a cég meghatározó támogatója lett az egri kézilabdának.

Ugyancsak e sajtótájékoztatón került bejelentésre, hogy a Borsodsport Invest Kft. és az Eger-Eszterházy SZSE között most létrejött együttműködési megállapodás értelmében a felek további szándékai szerint 2018 nyarától a klub a felnőtt és utánpótlás csapatait a DVTK égisze alatt szerepeltetheti tovább.

- A Mátrametál Kft. a 65 évvel ez előtt alapított Mátravidéki Fémművek egyik utód vállalata, és jelenleg 332 munkavállalót foglalkoztat Sirokon - mondta el Lovas Ferenc. - Két fő üzletágunk az alumínium-tubus és az aeroszolos-palack értékesítés, és gyártás. Sikeres működésünket bizonyítja, hogy termékeink jelentős hányadát külföldön értékestjük. Reméljük, hogy a mostani megállapodás révén nyújtott szponzorációnk hozzásegíti az egri kézilabda klubot, hogy az eddigieknél is eredményesebb lehessen, további sikereket érjen el. Ugyanakkor, ha párhuzamot szeretnénk vonni szervezeteink között, közös vonásként mindenképpen a csapatmunka jelentőségét emelném ki. Természetesen a sportban a csapatmunka eredménye sokkal látványosabban jelenik meg, ám mi a mindennapi munkánk még hatékonyabbá tétele érdekében éppen ebből a példából szeretnénk további erőt meríteni. Biztos vagyok benne, hogy együttműködésünkből mind a két fél jelentősen tud majd profitálni!

- Az egri férfi kézilabda újkori sikertörténete 2011-ben a harmadosztályban kezdődött, és ma a felnőtt csapat stabilan az élvonal középmezőnyéhez tartozik - ismertette Szabó Róbert. Az Eger-Eszterházy azonban mára az élvonalbeli felnőtt csapatának, és a több mint 300 gyermeket nevelő 24 utánpótlás csapatának finanszírozásában elérte a saját felső határait, így segítség után kellett néznünk. Ezt a segítséget, amely zavartalan működésünkhöz, és további sportszakmai sikereink eléréséhez szükséges, az észak-magyarországi régió legjelentősebb sportklubja, a DVTK tudja biztosítani számunkra. A DVTK múltja és jelene, a DVTK-család egy olyan tradíciót és közösséget jelent számunkra, akikkel megtiszteltetésnek éreztük az együttműködés minden lehetséges formáját. Az elmúlt hetekben olyan egyeztetési folyamat indult el a DVTK és az Eger között, amelynek célja, hogy a következő szezonban felnőtt csapatunk már a DVTK család tagjaként, utánpótlásunk pedig a régió kézilabdasportjának központjaként folytathassa fejlődését. A közös elhatározás szerint a DVTK család egy sikersportág sikeres csapatával bővül. A hosszú távú tervek és a stabil gazdasági alapok pedig lehetőséget teremtenek arra, hogy a jövőben még komolyabb célokat tűzzünk ki magunk elé az élvonalbeli szereplést és a regionális kézilabda-utánpótlást illetően egyaránt. Hazai pályánk és a szakmai központ továbbra is Eger lesz, a családunk pedig a DVTK. Egy olyan klubért és egy olyan kézilabdás közösségért dolgozunk közösen a jövőben, amely méltó lesz a DVTK címeréhez, szurkolóink és a nálunk pallérozódó tehetségek elvárásaihoz. Hajrá, Eger! Hajrá, DVTK! Hajrá, DVTK-Eger!

 - Leisztinger Tamás és az Arago Holding számára a sport finanszírozása mindig is a vállalati stratégia része volt, amely egyrészt a marketingkommunikáció, másrészt a társadalmi felelősségvállalás szempontjából fontos terület - hangsúlyozta Sántha Gergely. - Tekintettel arra, hogy az Arago-csoport befektetési portfóliója 2017 második felében a Mátrametál Kft.-vel bővült - amely bővülés következménye egy hangsúlyosabb Heves megyei jelenlét - egyértelmű volt számunkra, hogy ez együtt jár a helyi és a regionális sportélet finanszírozásában tett további lépésekkel. Az Eger-Eszterházy SZSE képviselői egy olyan régiós sportszakmai rendszer felépítésébe kezdtek, amely rendkívül szimpatikus számunkra, valamint az egyesület vezetőinek hozzáállása és személye is rendkívül pozitív benyomást tett ránk. Ennek következménye volt, hogy szponzorációs megállapodás született a Mátrametál Kft. és a kézilabda egyesület között, valamint egy rövid ismerkedési periódus után a terveink szerint az Eger-Eszterházy SZSE és az általa koordinált régiós utánpótlás rendszer is csatlakozik a DVTK családhoz, amely csatlakozás reményeink szerint mindenkinek kölcsönösen hangsúlyos hozzáadott értékkel fog bírni.

A sajtótájékoztató előestéjén az egri klub képviselői kötetlen találkozón vettek részt az utánpótlásban nevelkedő fiatalok szüleivel, valamint a csapat szurkolóival, amelyen tájékoztatták a megjelenteket az egri kézilabda jövőjét érintő fontos stratégiai döntésről, ugyanis kiemelten fontosnak tartottuk, hogy a leginkább érintettek értesüljenek elsőként a változásról.

Fotó: Huszár Márk/HEOL