Beharangozó 2017. november 27., hétfő

Az utolsó csoportmeccs következik

A Női Kosárlabda Európa Kupa utolsó csoportmérkőzéseire kerül sor szerdán és csütörtökön. 24 csapat jut tovább, a tíz csoport első két helyén végzettek mellett a keleti és a nyugati konferencia két - két legjobb csoportharmadikja. Kiszámoltuk, hogyan juthat tovább az Aluinvent DVTK.

Az utolsó csoportmeccs következik


Női Kosárlabda Európa Kupa F-csoport 6. forduló

2017. november 30., csütörtök
19:00 Rutronik Stars Keltern - Aluinvent DVTK

A lebonyolítás annyiban változott az előző évekhez képest a nagyszámú résztvevő miatt, hogy beiktattak egy oda-visszavágós selejtezőt a legjobb 16-ba kerülésért. Ezeknek a mérkőzéseknek az időpontja december 13-14 és december 20-21. A legjobb nyolc győzelem és vereség mutatóval rendelkező csapat "megússza" ezt a selejtezőt, ők eredményeik miatt csak januárban játszanak tovább a legjobb 16-ban, hozzájuk csatlakoznak a decemberi selejtezőt sikerrel megvívó gárdák. 14 csapat már biztosan továbbjutott a csoportjából (TTT Riga-LAT, Olympiacos-GRE, Mersin-TUR, Good Angels Kosice-SVK, Hatay-TUR, Sleza Wroclav-POL, Carolo - FRA, Girona - ESP, Basket Landes - FRA, Ragusa - ITA, KSC Szekszárd, Venezia - ITA, Namur - BEL, Saint Amand -FRA).

Amennyiben a papírforma nem borul és az eddig veretlen Carolo hazai pályán nem botlik a PEAC csapatával szemben a következőképpen alakulhat a továbbjutás:

Amennyiben az Aluinvent DVTK győzni tud Németországban csütörtökön, akkor több szerzett pontjának köszönhetően második helyen végez a csoportban. Ha vereséget szenvednek a piros-fehérek, akkor azonos pontszámmal végeznek a  Keltern, és a PEAC csapatával, így a három csapat egymás elleni mérkőzéseinek eredménye határozza meg a sorrendet, a franciák elleni eredmények nem számítanak a sorrend megállapításakor. Így ha néggyel vagy kevesebbel nyerne a Keltern akkor a DVTK végez a második helyen, a németek a harmadikok és a PEAC a negyedik, ha viszont 28 ponttal, akkor a Diósgyőr végezne a csoport utolsó helyén, megelőzné a csapatot a PEAC és a második hely a Kelterné lenne.

Mint ahogy azt említettük, konferenciánk öt csoport harmadikjából kettő még továbbjut. Jelen állás szerint - az eddigi eredmények és/vagy a hazai pálya általánosságban tartott előnye miatt - várhatóan két győzelemmel és négy vereséggel fog bejutni a két csoportharmadik. A győriek esetleges belgiumi győzelme esetén lehetnének csoportharmadikok 3-3-as mutatóval. Ebben az összevetésben a Wasserburg áll a legjobb gólkülönbséggel (ők hazai pályán játszanak a szintén 2-3-as mutatóval rendelkező Fribourg ellen), jelenleg második az Aluinvent DVTK, majd a Győr következik a sorban 11 ponttal rosszabb gólkülönbséggel.