Összefoglaló 2017. november 18., szombat

Grenoble BdL - DVTK Jegesmedvék 1-2

A Kontinentális Kupa E csoportkörének harmadik mérkőzésén a DVTK Jegesmedvék a francia élvonalbeli Grenoble Bruleours de Loups együttesével találkozott. A kemény és izgalmas mérkőzés hosszabbítással végződött, ahol Vas János találata győzelmet ért csapatunknak.

Grenoble BdL - DVTK Jegesmedvék 1-2


Gyors tempóban kezdődött a mérkőzés, korongbedobás után egyből letámadott minket a francia csapat, az első percekben beszorítottak minket a kapunk elé, bár az első kapura tartó lövésükig egészen a 4-ik percig várni kellett, ezt védte is Adorján. A 6-ik percben hátrányba kerültünk, amit másfél perc elteltével értékesíteni is tudott a Grenoble csapata, Legault passzából Baazzi talált Adorján kapujába, megszerezve ezzel a vezetést (1-0). A harmad feléhez közeledve sikerült többet veszélyeztetni, ám a farkasok gyorsan felzárkóztak, így hiába volt lehetőségünk emberelőnyben játszani a 13-ik percben, nem sikerült ezt gólra váltani. A játékrész végére ismét beerősítettek a franciák, így Adorján kapusunk védéseire is nagy szükség volt. Az utolsó percben Pavuk kapott korongot a franciák kapuja mögül, ám lövése nem jutott túl Horak kapuson, így egygólos hátránnyal zártuk az első harmadot.


A második játékrész ugyanolyan gyors tempóban folytatódott. A 4-ik percben egy szép támadás végén Bertát akasztotta Golicic, így két percre ismét előnybe kerültünk, ám ezúttal is kihasználatlan maradt. Kiegészülve rákapcsoltak a franciák, támadásaikat csak egy hátrány árán sikerült megállítani, ám ez nem akadályozta meg a Galanisz-Magosi párost egy szép kontratámadásban, a lövés nem sokkal kerülte el a kaput. A harmad felénél kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, mindkét oldalon láthattunk szép támadásokat, a mieinknél a 34-ik percben jött is az eredmény, az újonnan igazolt Ruikka indította Galaniszt, aki egy gyönyörű ziccer végén bevarrta a korongot Horak kapujába (1-1). A harmad végéig egyértelműen nálunk volt a kezdeményezés, a Grenoble csak szabálytalanságok árán tudta megállítni támadásainkat, ám a két emberelőnyt sajnos nem sikerült gólra váltani.
 

 

A harmadik játékrészben sem maradtunk izgalmak nélkül. A második játékrészből fennmaradt előnyt nem sikerült értékesíteni, és épphogy kiegészült az ellenfél, hátrányba is kerültünk, ahol a Grenoble főleg távoli lövésekkel próbálkozott, ám védelmünk és kapusunk itt is szilárdan tartotta a frontot. A 45-ik percben egy újabb előny maradt kihasználatlanul. Az utolsó tíz percben mindkét oldal nagyot hajrázott, az 52-ik percben egy francia kontrát hárított szépen Adorján, majd Kulmala került helyzetbe, akit csak egy újabb szabálytalanság árán tudtak hatástalanítani, így újra előnybe került csapatunk, ám a gól itt is váratott magára. Az 57-ik percben hatalmas csata alakult ki a diósgyőri kapu előtt, ám a korong ezúttal sem került a hálóba. A rendes játékidő végéig egyik csapat sem tudta már bevenni a mási kapuját, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás játékrészben mindkét oldalon nagy helyzeteket láthattunk, ám Rantanen és Láda bravúros védekezésének köszönhetően nem esett gól a mieink kapujába. A 61-ik percben egy újabb előny maradt kihasználatlanul, majd 32 másodperccel a lefújás előtt Vas János egy óriási ziccer végén lőtte a korongot Horak kapujába, megszerezve második győzelmünket.


Kontinentális Kupa E csoport

Grenoble BdL - DVTK Jegesmedvék 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Ritten, Arena Ritten-Renon, 250 néző. Játékvezetők: Birin, Meszynski, Slaviero, Wiest.
DVTK Jegesmedvék:   Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris - Joe, Vojtkó, Kulmala, Ritó, Tóth A. - Ruikka, Albert, Berta, Tóth G., Köllő. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​ ​​​​
Grenoble BdL: Horak (Bonvalot) - Bisallion, Shearer-Hardy, Pascal, Baazzi, Dame-Malka, Kunnas, Tartari - Rodman, Giroux, Baylacq, Kara, Ville, Golicic, Legault, Champagne, Hordelalay, Rohat, leBlond, Arnaud. Vezetőedző: Edo Terglav.

1. harmad  06:36  Baazzi (Legault)  1-0  emberelőnyből
2. harmad  35:51  Galanisz (Ruikka)  1-1
hosszabbítás  64:18  Vas (Leppanen, Kulmala)  1-2

Értékelés

Mikael Tisell: Egy nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl. Végig fegyelmezetten, a taktikai utasításokat betartva játszottunk, kevés lehetőséget hagytunk ez ellenfélnek. Az első tíz percet követően inkább a mi akartunk érvényesült, és úgy érzem, hogy erővel mi bírtuk jobban az összecsapást. Óriási gratuláció jár az egész csapatnak, hihetetlenül nagyot küzdöttek.

2017. november 17., péntek
16:00 Nomad Astana - DVTK Jegesmedvék 1-2
20:00 Ritten Sport - Grenoble Bruleurs de Loups 2-0

2017. november 18., szombat
16:00 Grenoble Bruleurs de Loups - DVTK Jegesmedvék 1-2
20:00 Nomad Astana - Ritten Sport 3-1

2017. november 19., vasárnap
16:00 Grenoble Bruleurs de Loups - Nomad Astana
20:00 DVTK Jegesmedvék - Ritten Sport