Összefoglaló 2017. november 1., szerda

EK: Carolo Basket - Aluinvent DVTK 88-78

Az Európa Kupa F-csoportjának 4. fordulójában az Aluinvent DVTK a Carolo Basket együttesének vendége volt, és bár szoros negyedeket produkált, de megnyerni egyiket sem tudta, így végül tízpontos vereséget szenvedett francia ellenfelétől.

EK: Carolo Basket - Aluinvent DVTK 88-78


Idegesen kezdett a DVTK, az első öt támadása nem hozott pontot, ellenben a hazaiak háromszor is betaláltak, nem csoda, hogy Stefan Svitek időt kért (7-0). Ez hatásosnak bizonyult, mert beindultak a vendégek is, és Engelman duplája már az egyenlítést jelentette számukra, sőt, szintén az ő kosarával először a vezetést is megszerezte a Diósgyőr (7-9). Két francia kosár után Szabó és újra Engelman volt eredményes (16-15). Ezt követően Zele és a nagy kedvvel játszó Engelman dupláival tartották a lépést ellenfelükkel a piros-fehérek, szűk francia előnnyel ért véget a negyed (23-21). 

A második játékrész Carolo-kosárral indult, de Szabó gyorsan válaszolt rá. Egy hazai büntető és kétpontos után ismét Engelman villant meg, tört be csodálatosan a fehér mezesek gyűrűje alá és tett fel szép kosarat (28-25). A következő periódus a hazai csapaté volt, el is húztak, tíz pont fölé nőtt a különbség (36-25). Ezután mindkét oldalon született egy-egy tripla, majd Peckova és Engelman is behintett egy szép tempót (39-32). Melnika szerzett szép centergólt, majd Engelman süllyesztett el egy fantasztikus hármast, két pontra zárkózott a Diósgyőr, de erre jött egy hazai hármas és egy dupla (44-37). Nagy és Szabó szerzett labda után dobhattak ziccereket, így egészen szoros eredmény alakult ki a félidőre (44-42).

Montgomery és Minte dupláival kezdődött a harmadik negyed, miközben a Diósgyőr képtelen volt betalálni, jött is az időkérés (50-42). Zele szépített egy egyéni akció után, de Loyd bevágott egy hármast a túloldalon. A folytatásban sem találta a ritmust a DVTK, így Bouderra és Berezhynska büntetőivel nőtt a hazai előny (57-44). Zele rázta meg magát és szerzett zsinórban öt pontot, Melnika is jól tett fel egy ziccert (59-51). A lett center jól is büntetőzött, majd Loyd, Zele és Filip szereztek pontokat, felváltva estek a kosarak (63-55). Burkholder aztán a legjobbkor vágott be egy hármast, majd Engelman is követte példáját, de az utolsó szó jogán Bouderra is ezt tette (66-61). 

A záró etap elején Loyd és Bouderra vitte a prímet a Carolonál, míg a Diósgyőrben Szabó, Engelman és Melnika volt erdményes (73-67). Chevaugeon duplájára Bach felelt egy ziccerrel, majd Chevaugeon büntetőire Nagy reagált (77-71), de a következő négy pont újra a hazaiaké volt, ez azt jelentette, hogy a negyed felénél tíz ponttal vezettek a franciák (81-71). Az időkérés utáni első kosarat is ők szerezték, mikor Nagy végre megtörte a vendég gólcsendet egy, a sarokból elengedett hármassal (83-74). Chevaugeon kettesével és Minte egy büntetőjével nőtt a differencia, majd Engelman és Chevaugeon talált be újra (88-76). Engelman érékesített még két büntetőt, de ez már csak kozmetikázta a végeredményt (88-78). 

Európa Kupa F-csoport 4. forduló

Carolo Basket – Aluinvent DVTK 88-78 (23-21, 21-21, 22-19, 22-17)

Charleville-Mézières, Caisse d'Epargne Arena, 1000 néző. Játékvezetők: Santos, Bejat, Marziali.
Carolo Basket: Bouderra 12/, Loyd 20/12, Minte 19, Berezhynska 11/3, Montgomery 7/3. Csere: Filip 9, Chevaugeon 10, Paget. Vezetőedző: Romuald Yernaux.
Aluinvent DVTK: Nagy D. 7/3, Burkholder 9/6, Engelman 29/9, Pecková 6, Melnika 8. Csere: Szabó F. 8, Zele 9, Bach 2. Vezetőedző: Štefan Svitek.

Edzői értékelés

Štefan Svitek: - Hamarosan...