Beharangozó 2017. október 25., szerda

A német ezüstérmes érkezik

A német bajnokság ezüstérmesét, a Rutronik Stars Keltern csapatát fogadja az Aluinvent DVTK szerdán este az Európa Kupában. Bemutatjuk az ellenfelet.

A német ezüstérmes érkezik


Női Kosárlabda Európa Kupa, F csoport 3. forduló

2017. október 25., szerda
18:30 Aluinvent DVTK - Rutronik Stars Keltern

Amint arról korábban már beszámoltunk, az Aluinvent DVTK idén az F csoportba került, ahol a német Rutronik Stars Keltern, a francia Carolo Basket és a PEAC Pécs ellen kell kivívnia  a továbbjutást.

A mérkőzést beharangzó sajtótájékoztatónk ide kattintva látható. 

A Női Kosárlabda Európa Kupa, F csoport állása két forduló után

# CSAPAT J GY D V LG KG GK P
1. Flammes Carolo Basket Ardennes Flammes Carolo Basket Ardennes 2 2 0 0 147 121 26 6
3. Rutronik Stars Keltern Rutronik Stars Keltern 2 1 0 1 140 148 -8 3
4. PEAC-Pécs PEAC-Pécs 2 0 0 2 128 150 -22 0

Rutronik Stars Keltern

Irányítók: Amber Orrange,Stina Barnert,

Hátvédek-bedobók: Tatsiana Likhtarovich, Carmen Miloglav, Leonie Elbert, Linn Schüler, Romina Ciappina, Mailis Pokk

Erőcsatárok-center: Marina Marković, Katharina Fikiel, Katarina Vucković, Schaquilla Nunn

A német Keltern második lett a bajnokságában a Wasserburg mögött. Az Európa Kupában a tavalyi esztendőben ők is továbbjutottak a csoportkörből, de a későbbi győztes, korábbi csoportellenfelünk török Yakin Dogú kettős győzelemmel jutott tovább ellenük.

A keretükben a Phoenix Mercury játékosa, Shaquilla Nunn a legnagyobb név, de lesz közöttük ismerős is, a korábban a DVTK-ban is játszó Romina Ciappina és Tatsiana Likhtarovich személyében. Amber Orrange-t a New York Liberty draftolta, de eddig nem került pályára a WNBA-ban a 170cm magas irányító. A bajnokságban a legponterősebb játékosuk a szerb Marina Marković, a 185cm magas 4-3 poszton játszó játékos 13,2 pontot átlagol. De a második legtöbb lepattanót is szerzi, kicsit több mint hatot meccsenként, ebben megelőzi a német válogatott 194cm magas center, Agnieszka Filkiel. Gólpasszban a német hátvéd, Stina Barnert a legjobbjuk 4,7-es átlaggal.

A bajnokságban idén öt győzelemmel és egy vereséggel állnak, hétvégén idegenben 91-68-ra verték a Saarlouis csapatát.

Az Európa kupában hazai pályán legyőzték a PEAC Pécset (77-69), idegenben szoros első félidő után vereséget szenvedtek a Carolo Baskettől (79-63).

Bérletek

Továbbra is kaphatók bérletek, melyek egységesen 12 ezer forintba kerülnek, és az Aluinvent DVTK összes mérkőzésére érvényesek a 2017/2018-as szezonban.

Jegyárak

A belépőjegyek az Erópa Kupa mérkőzésekre 1500 forintba kerülnek.

Ingyenes regisztrációs jegy

A 14 év alattiak és a 70 éven felüliek, személyi igazolványuk vagy diákigazolványuk felmutatásával díjmentes regisztrációs jeggyel tekinthetik az Aluinvent DVTK hazai mérkőzéseit.

Szurkolóink a hazai mérkőzéseket megelőző két napban és a meccs napján 15 óráig elővételben is válthatnak  jegyet a Szinvaparkban található a DVTK Shopban.

Nyitvatartás

DVTK Shop, Szinvapark
hétfő-péntek: 12-18 óra
szombat: 10-16 óra
vasárnap: zárva