Az NB I. hetedik fordulójában a második helyen álló csapatunk a tavalyi bronzérmes Haladás VSE csapatával mérkőzött meg. Az esélyek kiegyenlítettnek tűntek, hiszen a hazaiak erős kerettel rendelkeznek. Ennek megfelelően öt nagymesterrel (GM), öt nemzetközi mesterrel (IM), egy női nagymesterrel (WGM) és egy igen tehetséges ifivel álltak ki. A Haladás nagyon komolyan vette a találkozót, hiszen a legrosszabb forgatókönyv alapján még kiesési gondjaik is lehetnek, a DVTK-nak pedig kellettek a pontok a nem tervezett, ám annál csábítóbb érem megszerzéséhez. 

A szokásos gyors remikkel indult a találkozó, előbb Prohászka nagymester sötéttel, majd IM Bagi Máté, és IM Torma Róbert állapodott meg döntetlenben ellenfelével. FM Kun Gábor a kelleténél több kockázatot vállalt, és rutinos ellenfele kihasználta a király gyengeségét, hátrányba kerültünk. (2,5-1,5).

A zöld-fehérek nyomtak, küzdöttek, de a piros-fehérek állták a sarat. Az első táblán Arescsenko nagymester bizonyította, hogy miért áll a világranglista 57. helyén, fehérrel letolta a pályáról cseh nagymester ellenfelét. FM Ág Norbert váratlan veresége azt jelentette, hogy újból hátrányba kerültünk, azonban Héra Imre nagymester magabiztos partiban egyenlített (4-4).

Ebben a fázisban annyira nyílt volt a küzdelem, hogy mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet. Kissé rossz ómennek tűnt, hogy mint a négy folyamatban lévő partiban a sötét figurákat tologatták a diósgyőri játékosok, de az akaraterő és az elszántság ezúttal is győzedelmeskedett! 

Előbb eddigi két legjobb pontszerzőnk végzett, akik továbbra is őrzik kiváló formájukat. Handó Vilmos remekül taktikázva győzött FM Csonka Attila István ellen (6,5/7), míg Bálint Vilmos Lakos Nikoletta WGM viharos támadását kivédekezve vette át az irányítást és diadalmaskodott (6/7).

A világranglistán 65. Guijarro nagymester a maga megalkuvást nem tűrő stílusában csavarta rá a döntetlen-közeli partit a hazaiak másik cseh nagymesterére, 7-4-re alakítva az állást.

Utolsóként tehetséges ifjúsági játékosunk, IM Korpa Bence partija fejeződött be, aki hátrányos állásból tartotta ki a döntetlent GM Petrik Tomással szemben, így csapatunk ismét meggyőző idegenbeli győzelmet aratott. 

Mivel közvetlen riválisunk, a Paks 6,5-5,5 arányú vereséget szenvedett Nagykanizsán, 5,5 pontra növeltük előnyünket az ezüstéremért vívott harcban. 

A bajnokság az április 8-9-i hétvégén, Budapesten rendezendő dupla fordulóval ér véget.

Szombaton a Dunaharaszti, míg vasárnap a zsinórban nyolcszoros bajnok, Nagykanizsa csapatával mérkőzünk meg.

HVSE-Infraplan - DVTK 4,5-7,5

Győzött
Arescsenko Alexander
Héra Imre
Guijarro David Anton
Handó Vilmos
Bálint Vilmos

Döntetlen
Prohászka Péter
Torma Róbert
Korpa Bence
Bagi Máté
dr. Medvegy Nóra, 

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: - Fontos győzelmet arattunk az erős, ám az idei szezonban bukdácsoló Haladás otthonában. A két vereség elkerülhető lett volna, azonban az öt győzelemmel sikerült kompenzálni, és a magunk javára fordítani a meccset. Elégedettek vagyunk az eredménnyel, nőtt az előnyünk, de továbbra is keményen kell dolgozni, hogy a meglepetés teljes legyen. Gratulálok a csapatnak!

Az NB I. Szabó László-csoport állása

1. Aquaprofit-NTSK 60.0
2. DVTK 52.0
3. ASE Paks 46.5
4. Dunaharaszti MTK 40.0
5. Pénzügyőr SE 39.5
6. Aquaréna Kőbánya SC 39.0
7. Duocor-Makói SVSE 38.5
8. HVSE-Infraplan 38.0
9. HASE-Lila Futó 34.0
10. Z.Csuti-Hydrocomp SK 32.5


NB II-es csapatunk a Tiszavasvári együttesét fogadta. Vendégünk a kiesés ellen harcol, így minden pont fontos volt számukra. 

A találkozón nem sikerült kihasználni a kínálkozó esélyeket, csak három győzelmet arattunk, és sajnos egy váratlan vereség is becsúszott. A sok döntetlen azt eredményezte, hogy mindössze 7-5-re sikerült nyerni, ami a Hajdúböszörmény győzelmének tükrében sovány eredmény.

Hiába csapatunk az egyedüli a mezőnyben, amely az összes meccsét megnyerte, a pontszámítás sajátossága miatt ez egyelőre a harmadik helyre elég. 

Az utolsó fordulóban, április 9-én Nyíregyházán lehet, és kell is bizonyítani!

DVTK - Tiszavasvári SE 7-5

Győzött
Dobai Szabolcs
Ács Gábor
Csatlós Béla

Döntetlen
Papp Ábel
Baló Tamás
Kovács Tamás
Szabó Leon
László Zoltán
Runda Máté Bence
Ács Petra
Szabó Bálint

Az NB II. Barcza-csoport állása

1. MVSI-Miskolci KisBocsok 85.5
2. Hajdúböszörményi SE 77.0
3. DVTK 75.0
4. Debreceni Sakkbarátok 66.5
5. Nyíregyházi SISE 64.0
6. Edelényi VSE 55.0
7. Bajnok Sakkiskola 54.0
8. Hajdúszoboszlói SSE 53.0
9. Tiszavasvári SE 50.0
10. Kazincbarcika VSC 48.5
11. SSASSE 46.0
12. Mezőkövesd SE 45.5