Összefoglaló 2017. február 14., kedd

DVTK Jegesmedvék - FTC 4-5

A Ferencváros csapatát fogadta a DVTK Jegesmedvék a MOL Liga rájátszásának első körében. Az első harmad után még vezetett csapatunk, de szerencsés góljainak is köszönhetően a vendégek fordítottak és megnyerték az első meccset.

DVTK Jegesmedvék - FTC 4-5

Nagy show műsorral és kupaátadással kezdődött a DVTK Jegesmedvék – Ferencváros MOL Liga rájátszás mérkőzés. A Miskolc Autótól Sándor Attila ünnepélyes keretek között adta át Egri István számára a Skoda kulcsokat, amiket a játékosok a hétköznapok során használhatnak. Ezt követően Szőke Álmos adta át az alapszakasz győzelemért járó Bíró László trófeát Hajós Roland csapatkapitánynak, majd kezdődhetett a várt mérkőzés.


Amely nem indult jól. A negyedik percben egy ártalmatlan szituációban Sumi lőtt kapura, Adorján szerencsétlenül ért bele és a korong nagyon lassan, de átcsorgott a gólvonal. A játékvezetők néhány percig videózták is az esetet, de végül megadták a találatot. Csapatunk nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, és sorozatban dolgozta ki a helyzeteket. Alig egy perccel a bekapott gól után Pavuk Attila lőtt látványos gólt, amivel tűzbe hozta a szép számú közönséget. A vezetésre sem kellett sokat várni. Galanisz ment el, passzát pedig Magosi váltotta gólra. Kezdtek az indulatok is felszínre törni, amelyeknek kiállítások lettek az eredményei. Második emberelőnyünket sikerült is gólra váltani, Tóth centerezését Hajós váltotta gólra. Támadásban maradtunk, ami sajnos a vesztünket is okozta. Tendler csapott le egy eladott korongra, egyedül vezethette kapusunkra és nem hibázott, amivel közelebb hozta a vendégeket.

A második játékrész ritkán szólt a jégkorongról. Számos dulakodás, lökdösődés és szabálytalanság tarkított a harmadot, amelyből nagyon rosszul jöttünk ki. Előbb Magosi kapott 2+2+10 percet, majd Pavukot is kiállították, amit már nem bírt el csapatunk, és a 4-3 elleni szituációt Dubek gólra váltotta. Alig öt perc telt el és Kiss Ákos már a vezetést is megszerezte a Ferencvárosnak egy újabb kontra végén.


A záró játékrészben mindent megtettek a DVTK Jegesmedvék az egyenlítés és a győzelem érdekében. Folyamatosan támadtunk, de az átütő erő hiányzott a csapatból. Ennek ellenére mégis sikerült az egyenlítés. Hosszú időre beszorult a Fradi a saját harmadába, amely végén Toulmin bombázott szélről Sevela kapujába. Amikor már mindenki azt hitte, hogy ez lesz a forduló pont és megnyerhetjük a meccset, egy szerencsétlen szituáció a vendégek oldalára döntött. Dubek emelt a kapu elé egy korongot, amely teljes takarásban repült Adorján kapuja felé, és mire meglátta a játékszert kapusunk már késő volt, és az a rövid oldalon utat talált magának. A hidegzuhannyal felérő gól után is még próbálkoztunk, egy vélemény helyzet végén akár büntető lövést is kaphattunk volna, de a helyzetek és az emberelőnyünk is kimaradtak, így a Ferencváros ellopta az első meccset Miskolcról. Folytatás csütörtökön Pesterzsébeten.

MOL 221

DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC 4-5 (3-2, 0-2, 1-1)

Miskolc, 1020 néző. Játékvezetők: Halassy, Wolf, Soltész, Ozsváth.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) – Láda, Leppanen, Pavuk, Galanisz, Magosi – Gőz, Vojtkó, Miskolczi, Hajós, Tóth – Joe, Tuominen, Sakaris, Johnston, Toulmin – Popovics, Bernáth, Albert, Ritó, Sági. Edző: Doug Bradley.
Ferencvárosi TC: Sevela (Soós) – Jabornik, Hietamaki, Rafaj, Dubek, Tendler – Schwindt, Erdély, Kiss, Sumi, Szappanos – Lengyel, Kovács, Farkas, Shinkaruk, Fliszár – Üveges, Németh, Hardi, Inglis, Papp. Edző: Greg Lindqvist.

1. harmad: 03:38: Sumi (Szappanos) 0-1
1. harmad: 04:36: Pavuk (Galanisz, Láda) 1-1
1. harmad: 08:06: Magosi (Galanisz) 2-1
1. harmad: 13:32: Hajós (Tóth, Gőz) 3-1 emberelőnyből
1. harmad: 14:48: Tendler 3-2
2. harmad: 31:14: Dubek (Rafaj) 3-3
2. harmad: 36:35: Kiss (Sumi, Szappanos) 3-4
3. harmad: 52:01: Toulmin (Sakaris, Johnston) 4-4
3. harmad: 53:29: Dubek (Tendler, Rafaj) 4-5

Doug Bradley: - Két dolgot szeretnék kiemelni a meccs után. Nem adhatunk el ennyi korongot amelyből kontrákat vezethet az ellenfél, valamint sokkal fegyelmezettebnek és higgadtabnak kell lennünk. Sajnos ezeket a hibákat ma elkövettük ami a vesztünket okozta. Nem csüggedünk, dolgozunk tovább és csütörtökön javítani szeretnénk.