Összefoglaló 2017. január 14., szombat

DVTK Jegesmedvék - HK Beograd 9-1

Két nap alatt második mérkőzését is lejátszotta a DVTK Jegesmedvék csapata. Péntekhez hasonlóan, ezen az estén is remekül játszott csapatunk, és ismét nagy fölénnyel, magabiztos játékkal győzött. A mérkőzésen Magosi, Pavuk, Sági és Tóth is duplázni tudott. Mellettük Bernáth és Szopos is megszerezte első pontját.

DVTK Jegesmedvék - HK Beograd 9-1


A pénteki székesfehérvári mérkőzés után, tovább nőtt a hiányzók száma. A maródi Galanisz, Laczkó, Karda, Ritó, Vojtkó ötös mellett Miskolczi Márk sem tudta vállalni a játékot betegség miatt. Ennek ellenére a kezdés, de mondhatjuk, hogy az egész első harmad parádés játékot hozott. A belgrádi csapat a legutóbbi látogatása során, meglepetésre, elvitte mind a három pontot Miskolcról, a DVTK Jegesmedvék azonban hamar világossá tették, hogy erről ma nem lehet szó. Futószalagon jöttek a helyzetek és a gólok, a vendég csapatnak lehetőségei sem nagyon akadtak. Magosi kezdte a gólgyártást harmadik percben, majd Tóth húzott be egy korongot a kapu háta mögül. A gólnál fiatal védőnk, Bernáth Milán is megszerezte pályafutása első felnőtt pontját. Ezek után kettős emberelőnybe került csapatunk melynek mindkét fórját sikerült gólra váltani. Előbb egy szép kombináció végén Pavuk lőtt gólt,  majd a szimpla előnynél Sági is eredményes volt. Nem telt el tehát 10 perc és már 4 góllal vezetett csapatunk. A harmad végére is maradt egy gól, Colin Joe lövése ment át a kapuson, ezzel kanadai hátvédünk első gólját szerezte csapatunkban.

A második harmadban továbbra is hatalmas fölényben játszottunk, de helyzetet kevesebbet tudtunk kialakítani. Ennek ellenére sikerült még két gólt szerezni ebben a játékrészben is. Először Pavuk szerezte második gólját, majd a Magosi-Pavuk-Sági sor ismét villant, és gyönyörű kombináció végén, üres kapuig játszva Magosi szerzett újabb gólt. Innentől az iram visszább esett, de a csereként beálló Trifonovnak így is számos bravúrt be kellett mutatnia ahhoz, hogy ne nőjön tovább a különbség.

A záró játékrész elején emberhátrányba kerültünk, amit még sikerült kivédekezni, néhány másodperccel később mégis szépítettek a vendégek Saliji révén. A végig remekül és magabiztosan védő Kiss Bence tehetetlen volt. Azért hogy a hét gólos különbség megmaradjon, Sági Martin gondolt egyet és egy szélső megugrást követően, hihetetlen gyors mozdulattal meglepte a vendégek kapusát és egy bámulatos gólt szerzett. A gólnál Szopos Ottó, fiatal támadónk is megszerezte első pontját. Néhány perccel később egy nagyon hasonló gólt láthattak szurkolóink. Tóth Adrián lódult meg ugyan azon az oldalon, és társához hasonlóan ő is villámgyorsan lőtt, Trifonov ezt sem védhette. A meccs utolsó periódusában fiatal játékosaink is sok bizonyítási lehetőséget kaptak, és több gólszerzési lehetőség is adódott előttük, de több gól már nem született. A DVTK Jegesmedvék végig magabiztosan játszva, nagy fölénnyel verték a belgrádi csapatot, visszavágva a néhány héttel korábban elszenvedett vereségért.

Csapatunk következő mérkőzése ismét hazai pályán lesz, kedden a Ferencvárost fogadjuk.

 

MOL 186

DVTK Jegesmedvék - HK Beograd 9-1 (5-0, 2-0, 2-1)

Miskolc, 760 néző. Játékvezetők: Halassy, Kincses, Kis-Király, Kormos.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) – Láda, Leppanen, Sági, Pavuk, Magosi – Gőz, Kuqali, Popovics, Hajós, Tóth – Joe, Bernáth, Sakaris, Johnston, Toulmin – Szopos, Albert. Edző: Doug Bradley.
HK Beograd: Ranicovic (Trifonov) – Sabados, Albers, Turcotte, Filipovic, Vucerevic  – Arvay, Crnogorac, Saliji, Bjelogriglic, Despotovic –Brkusanin, Novakovic U., Novakovic P., Ristic, Zwick – Anic. Edző: Nemanja Jankovic.

1. harmad: 03:07: Magosi (Sági, Pavuk) 1-0
1. harmad: 04:05: Tóth (Bernáth, Hajós) 2-0
1. harmad: 07:58: Pavuk (Magosi, Leppanen) 3-0 kettős emberelőnyből
1. harmad: 09:20: Sági (Pavuk, Láda) 4-0 emberelőnyből
1. harmad: 18:48: Joe (Johnston, Sakaris) 5-0
2. harmad: 25:26: Pavuk (Magosi, Láda) 6-0
2. harmad: 32:56: Magosi (Pavuk, Sági) 7-0
3. harmad: 43:08: Saliji (Despotovic) 7-1
3. harmad: 44:51: Sági (Szopos,Magosi) 8-1
3. harmad: 48:15: Tóth (Joe, Popovics) 9-1

Doug Bradley: - Egyre kevesebb a játékosom, mégis egyre több gólt szerzunk. Viccet félre téve, a tegnapihoz hasonlóan ma is nagyon jól, fegyelmezetten és koncentráltan játszott az egész csapat, gratulálok a fiúknak a győzelemhez. Örülök neki, hogy a sok sérülés és betegség miatt lehetőséget kapó fiatalok éltek a bizalommal és remekül játszottak.