A kisebb sérüléssel bajlódó Gőz Balázs nélkül álltak fel a DVTK Jegesmedvék a Dunaújvárosi elleni mérkőzés kezdetén. Hatalmas iramban indult meg a találkozó, amelynek elején, sőt tulajdonképpen az egész első harmadban inkább a vendégek alakítottak ki veszélyesebb helyzeteket. Adorján Attila azonban ismét a szezon elején megszokott kiváló formában védett és több nagy bravúrt is bemutatva tartotta csapatunkat. Tíz percet kellett várni az első gólra. Másodszor kerültünk emberelőnybe, amely alatt Andrew Johnston a kapu mögül passzolt Peter Sakarishoz, aki egy higgadt cselt követően emelt Koitmaa kapujába.

A második játékrészben kissé visszaesett a tempó, és a DVTK Jegesmedvék dominálták a játékot. Alig telt el két perc amikor egy Johnston-Toulmin kombináció után Jarkko Leppanen elé került a korong, aki nagy erővel és rendkívül pontosan lőtte ki a hosszú felső sarkot. Nem kellett sokat várni a harmadik hazai gólra. Újra emberelőnybe került csapatunk, amelyet ismét sikerült kihasználni. Vojtkó Mátyás távoli lövésébe Grant Toulmin szép mozdulattal szúrt bele Koitmaa tehetetlen volt. A harmad további részében csapatunk inkább az eredmény tartására törekedett, Adorján Attila pedig továbbra is fantasztikusan védett így három gólos vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A záró játékrész rosszul kezdődött. A vendégek két gyors góllal jelezték, hogy ez a meccs még nem dőlt el. Először Azari lőtt be egy kipattantót, majd alig 17 másodperccel később Nagy Márk kotort be egy korongot közelről, Adroján tehetetlen volt mindkét gólnál. Ennek ellenére a játék képe nem változott, továbbra is csapatunk dominált, sorra alakította ki a helyzeteket. A mindent eldöntő gólra azonban az 56-ik percig várni kellett. Toulmin harcolt meg egy a korngért a sarokban, Sakaris elé játszott aki hatalmas kapáslövéssel egy szédületes gólt szerzett. Két perccel később vált végképp biztossá győzelmünk, amikor Galanisz játszott össze Magosival, a parádés összjáték végén csapatkapitány helyettesünknek csak az üres kapuba kellett bejutattnia a korongot.

A győzelemmel ismét élre állt csapatunk a MOL Ligában, ahol az Újpest elleni idegenbeli rangadóval folytatjuk a küzdelmeket vasárnap este.

 

MOL 174

DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (1-0, 2-0, 2-2)

Miskolc, 880 néző. Játékvezetők: Vas, Haszonits, Kormos, Váczi.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Miskolczi, Hajós, Tóth, Vojtkó, Laczkó – Sakaris, Johnston, Toulmin, Joe, Kuqali – Sági, Ritó, Karda, Szopos, Popovics. Edző: Doug Bradley.
Dunaújvárosi Acélbikák: Koitmaa (Duschek) – Dansereau, Cseter, Azari, Hurby, Ölander – Becze, Nagy, Kaskov, Lévai, Ladygin – Léránt, Borbás, Németh, Hüffner, Lencsés – Odonga, Török, Tanka. Edző: Heikki Malkia.

1. harmad: 10:57: Sakaris (Johnston, Magosi) 1-0 emberelőnyből
2. harmad: 22:53: Leppanen (Toulmin, Johnston) 2-0
2. harmad: 24:48: Toulmin (Vojtkó, Johnston) 3-0 emberelőnyből
3. harmad: 42:36: Azari (Cseter, Dansereau) 3-1
3. harmad: 42:53: Nagy Márk (Ölander) 3-2
3. harmad: 55:12: Sakaris (Toulmin) 4-2
3. harmad: 57:48: Magosi (Galanisz) 5-2

Doug Bradley: Remek mérkőzést nyertünk meg. A speciális csapatrészeink végre újra jól dolgoztak, két emberelőnyös gólt szereztünk és a hátrányos védekezésünk is kiváló volt. Szép gólokkal örvendeztettük meg a szurkolókat akinek szeretném megköszönni a támogatásukat. Adorján is újra remekül védett, vasárnap így akarjuk folytatni!