Összefoglaló 2016. december 16., péntek

DVTK Jegesmedvék - HK Beograd 3-5

A DVTK Jegesmedvék története során először látta vendégül a HK Beograd csapatát. A vendégek már három góllal is vezettek, amelyet még egalizálni tudott csapatunk, de a végén egy szerencsés góllal a belgrádi csapat visszavette a vezetést, és nagy meglepetésre elvitte Miskolcról a három pontot.

DVTK Jegesmedvék - HK Beograd 3-5


Lassú tempóban kezdődött a mérkőzés, amelyen csapatunk azonnal magához ragadta a kezdeményezést. A belgrádi csapat a legtöbb alkalommal csak szabálytalanul tudta megakadályozni támadásépítéseinket ezért kétszer is kettős emberelőnyben támadhattunk. Sajnos egyik próbálkozás sem vezetett eredményre, így hiába borult fel szinte a pálya, nem sikerült gólt szereznünk. A harmad végéhez közeledve a vendégcsapat is emberelőnybe került, amelyet még csaptunk kivédekezett, de néhány másodperccel később egy lecsorgó korongot Arvay a kapuba jutatott.

A játék képe nem változott. A remek napot kifogó Trifonovon nem tudtunk kifogni és egy ellentámadás végén Filipovic kettőre növelte a vendég előnyt. Alig két perccel később kettős emberelőnyben támadhatott a Belgrád, amit Despotovic révén ki is használtak. A három gólos hátrány után más sebességi fokozatba kapcsolt csapatunk és óriási nyomást gyakorolt a vendég kapura. Trifonov hatalmasakat védett, és a szerencse is elkerülte csapatunkat. A nagy nyomás végül a harmad utolsó percében érett góllá, amikor Leppanen egy távoli bombával szépített.

Óriási elszántsággal ugrott jégre csapatunk a záró játékrészre. A mi harmadunkban tulajdonképpen nem is nagyon zajlott játék, folyamatosan harcoltunk a gólokért. A gólokért, amelyek ha nehezen is, de megszülettek. Peter Sakaris kétszer is eredményes tudott lenni. Először egy kipattanót lőtt be emberelőnyből, majd szintén egy emberelőnyös helyzetnél ő találta meg először a korongot egy kapu előtti kavarodásnál, így alig 5 perccel a vége előtt egyenlítettünk. Mikor már mindenki azt hitte, hogy ezt a mérkőzést megnyerhetjük, egy távoli lövés rendkívül szerencsétlen módon átcsorgott Adorján lábai között, ami megpecsételte sorsunkat. A végén még megpróbáltuk a kapust lehozva támadni, de az üres kapuba újabb korong került, így nagy meglepetésre vereséget szenvedtünk a HK Beograd csapatától. Javítani hamar lesz lehetőség, vasárnap a Ferencvároshoz látogatunk.

MOL 152

DVTK Jegesmedvék – HK Beograd 3-5 (0-1, 1-2, 2-2)

Miskolc, 765 néző. Játékvezetők: Gangel, Varjú, Ozsváth, Juhász.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Zakirov) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Miskolczi, Hajós, Tóth, Vojtkó, Gőz – Sakaris, Johnston, Ritó, Joe, Kuqali – Popovics, Albert, Karda, Bernáth, Laczkó. Edző: Doug Bradley.
HK Beograd: Trifonov (Rankovic) – Turcotte, Filipovic, Vucerevic, Podunavac, Albers – Bjelogriglic, Kerezovic, Despotovic, Arvay, Crnogorac – Zwick, Brkusanin, Sabados, Anic, Novakovic. Edző: Nemanja Jankovic.

1. harmad: 17:54: Arvay (Turcotte, Despotovic) 0-1
2. harmad: 26:31: Filipovic (Turcotte) 0-2
2. harmad: 28:20: Despotovic (Turcotte) 0-3 kettős emberelőnyből
2. harmad: 39:43: Leppanen (Magosi, Pavuk) 1-3 emberelőnyből
3. harmad: 50:23: Sakaris (Johnston, Magosi) 2-3 emberelőnyből
3. harmad: 54:43: Sakaris 3-3 emberelőnyből
3. harmad: 55:32: Vucurevic 3-4
3. harmad: 59:42: Vucurevic 3-5 üres kapura

Doug Bradley: - A bajnokság legrosszabb mérkőzését játszottuk. A játék minden elemében rosszul teljesítettünk, főként emberelőnyben, mert hiába szereztünk 3 emberelőnyös gólt, számos lehetőséget elhibáztunk. A belgrádi csapat megérezte, hogy lehet esélye ezen a mérkőzésen és nagyot küzdve legyőzött bennünket.