Összefoglaló 2016. december 12., hétfő

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 5-4

A Dunaújvárosi Acélbikák látogattak hétfőn este a Miskolc Városi Jégcsarnokba. A DVTK Jegesmedvék a második harmadban mutatott remek játékának köszönhetően, egy izgalmas találkozón, végül otthon tartották a három pontot.

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 5-4


Remekül indult a találkozó a DVTK Jegesmedvék számára. Csapatunk emberelőnybe került, és alig kilenc másodperc alatt kihasználtuk. Egy szép begyakorolt figura után, Leppanen távoli lövés szerű passzába Magosi tette bele az ütőjét, amely így védhetetlenül vágódott Duschek kapujába. A vezetést követően a vendégcsapat percei következtek. Dansereau lövése után, saját maga ment a kipattanó korongra, amelyet egy pontos lövéssel juttatott a vetődő Adorján felett a hálóba. Alig egy perccel később már a vendégeknél volt az előny. Németh lódult meg a jobbszélen, lövése megpattant Gőz ütőjén amely így kapusunkat becsapva a halóban kötött ki. Ezt követen többször is emberelőnyben próbálkozhattunk, de újabb előnyös gólt nem sikerült szereznünk.

A második harmadban egy teljesen más DVTK korcsolyázott ki. Csapatunk hatalmas tempóban kezdte el a játékrészt, amelyet nem tudott követni a vendég együttes. Először Leppanen lőtt egy gyönyörű távoli gólt, majd alig 20 másodperccel később Galanisz már a vezetést is megszerezte egy szép kombináció végén. De itt még nem értek véget a diósgyőri rohamok. A két hónapos kihagyásból visszatérő Sakaris húzott el a szélen Gőz indításával, majd nagyon szemfüles módon kilőtte a rövid alsót a kicsit bambuló Duschek mellett. Két góllal vezető csapatunk ezt követően a biztonságosabb játékra rendezkedett be, a harmad további részében kevés helyzet alakult ki. Amikor már a legtöbben a játékrész végét várták egy komikus góllal növeltük tovább előnyünket. Egy kapu előtti kavarodást követően Duschek kiment reklamálni a játékvezetőhöz, aki nem szakította meg a játékot, Ritó László pedig harciasan és szemfülesen az üres kapuba lőtt, így három gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második harmadban kifejtett erőfeszítés megbosszulta magát a harmadik harmadban. A Dunújvárosi csapat egyel nagyobb fokozatra tudott kapcsolni, és agresszív stílusban játszva mindent megtett azért, hogy újra szorossá tegye a meccset. Előbb Dansereau szépített, majd Ladygin csökkentette egy gólosra a különbséget. Izgalmas utolsó 10 perc következett, ahol mindkét csapat, mindent megtett a győzelemért. A kapusok teljesítménye is feljavult, szikrázó csatának, és óriási iramnak lehettek szemtanúi a nézők. Csapatunk végül hősies védekezéssel megőrizte előnyét, és begyűjtötte a rendkívül fontos három pontot. Folytatás pénteken szintén hazai pályán a Belgrád csapata ellen.

 

MOL 148

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 5-4 (1-2, 4-0, 0-2)

Miksolc, 702 néző. Vezette: Kincses, Németh, Kormos, Soós.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Zakirov) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Miskolczi, Hajós, Tóth, Vojtkó, Gőz – Sakaris, Johnston, Ritó, Joe, Kuqali – Popovics, Albert, Karda, Bernáth, Laczkó. Edző: Doug Bradley.
Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek (Lajcs) – Dansereau, Cseter, Azari, Hurby, Ladygin – Becze, Borbás, Kaskov, Ölander, Pfeil – Odnoga, Nagy, Tanka, Lévai, Lencsés – Léránt, Mátyásy, Németh, Pál. Edző: Lee Gilbert.

1. harmad: 01:58: Magosi (Leppanen, Galanisz) 1-0 emberelőnyből
1. harmad: 05:33: Dansereau 1-1
1. harmad: 06:50: Németh (Léránt, Mátyási) 1-2
2. harmad: 21:35: Leppanen (Magosi, Johnston) 2-2
2. harmad: 21:53: Galanisz (Magosi, Leppanen) 3-2
2. harmad: 23:26: Sakaris (Gőz, Vojtkó) 4-2
2. harmad: 39:10: Ritó (Kuqali, Sakaris) 5-2
3. harmad: 43:33: Dansereau (Azari, Mátyási) 5-3
3. harmad: 47:37: Ladygin (Becze, Kaskov) 5-4

Doug Bradley: - Nagyon örülök a megszerzett három pontnak, mivel egy remek csapatot sikerült legyőznünk. A második harmadban nagyon nagy tempóban tudtunk játszani, remek gólokat szereztünk, de ez elég sok energiánkat elvett így szoros lett a vége. A csapat erejét mutatja, hogy így is nyerni tudtunk, de máskor törekednünk kell arra, hogy ekkora vezetést ne adjunk ki a kezünkből.