NB I. Szabó László csoport 

Az NB I. harmadik fordulójában, az eddig két győzelemmel holtversenyben második helyen álló piros-fehérek a Honvéd vendégei voltak. A mérkőzésre a Magyar Sakkszövetség székházában került sor. 
Jól mutatja a DVTK sakkcsapatának erejét és hírét, hogy az ellenfél nagyon felkészült a mérkőzésre, hiszen nyolc nagymesteri címet viselő játékossal ültek asztalhoz. Érdekesség, hogy köztük volt a magyar ranglista második helyezettje, a magyar bajnokságban régen nem szereplő Almási Zoltán nagymester is. 

A szokásos remikkel indult a találkozó, a piros-fehérek fiatalabb játékosai talán a kelleténél jobban tisztelték a Honvéd neves nagymestereit. Bagi Máté, majd Prohászka Péter fogadta el ellenfele döntetlenajánlatát, ezt követően Bartel Mateusz és Nayhebaver Martin is remire adta a játszmát. Az első parti számunkra negatív eredménnyel dőlt el, hiszen dr. Medvegy Nóra, ígéretesebb állása ellenére, világossal szenvedett vereséget. Ezt gyorsan kiegyenlítette Bálint Vilmos, akik így 2/2-es mérleggel áll a szezonban. Éltáblásunk, Kivorucsko Jurij bár pozicionális előnyt ért el Almási nagymesterrel szemben, nem tudta megszerezni a teljes pontot, csakúgy, mint Héra Imre nagymester, aki sötéttel állt közel a győzelemhez.

Innentől kezdve jól alakultak a dolgok, hiszen a remek formában játszó Handó Vilmos (3/3) szerzett teljes pontot, amit Torma Gábor fejelt meg, így 6-4-re vezettünk akkor, amikor két parti volt még hátra. Joggal bízhattunk az újabb győzelemben, azonban kemény küzdelem után Korpa Bence és dr. Füsthy Zsolt is kapitulálni kényszerült, ezzel a Honvéd egyenlített és meg kellett elégednünk hat egységgel. 
Mivel a közvetlen riválisok botlottak, így ez az eredmény is elegendő volt ahhoz, hogy a DVTK feljöjjön a második helyre a bajnokságban. 

A következő fordulóra december 11.-én, 12 órai kezdettel kerül sor a Hotel Palotában, amikor az Aquaréna Kőbánya SC csapatával ütközünk meg. 

Győzött: Torma Róbert, Handó Vilmos, Bálint Vilmos
Döntetlen: Kivorucsko Jurij, Bartel Mateusz, Prohászka Péter Héra Imre, Nayhebaver Martin, 
Bagi Máté

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: Nagyon színvonalas mérkőzésen vagyunk túl, a Honvéd láthatóan tartott tőlünk, ezért idei legjobb összeállításukban álltak fel. Az NB I-ben három vereséggel nem lehet meccset nyerni, a jövőben figyelnünk kell arra, hogy ne ajándékozzunk ennyi pontot az ellenfélnek. Bár újoncként a tabella második helyén állni nem tűnk rossz teljesítmények, és azt mondják, idegenben jó az iksz, van bennem egy kis hiányérzet, meg kellett volna szereznünk a harmadik győzelmünket. 

A részletek
A tabella

NB II

NB II-es csapatunk Hajdúszoboszlóra látogatott, mégpedig győzelmi esélyekkel.
A várakozásokat sikerült is teljesíteni, hiszen mindössze egyetlen vereség és négy döntetlen mellett hét győzelmet aratott a DVTK. Horváth Kristóf zsinórban ötödik győzelmét szerezte.
.
Öt forduló után csapatunk fél pont hátránnyal második a tabellán, így továbbra is teljesen nyílt a verseny a bajnoki cím tekintetében.

A következő fordulóban, december 11.-én, 10 órától a Debreceni Sakkiskola csapata látogat a Hotel Palotában.

Győztek: Papp Ábel, Csatlós Béla, Baló Tamás, Horváth Kristóf, Runda Máté Bence, Ádám Zoltán, Ács Petra
Döntetlen: Ág Norbert, Mózes Ervin, Ács Gábor, László Zoltán.

A részletek

A tabella