Szép számú közönség gyűlt össze a MOL Liga csúcsrangadójára a Miskolci Jégcsarnokban. Hatalmas iramban indult meg a mérkőzés, amelynek első perceiben a vendégcsapat akarata érvényesült inkább. Ez hamar góllá is érett, amikor Kovács Csaba közeli lövését még védte Adorján, de a kipattanóra Somogyi érkezett és a hálóba emelt. A gól után többet próbált meg kezdeményezni csapatunk, de egy rossz cserét és egy fegyelmezetlenséget követően, kettős emberelőnybe került a MAC csapata. A piros-fehérek mindent megtettek az ellen, hogy a mérkőzés ilyen korai szakaszában két gólos hátrányba kerüljenek. A hősies védekezést siker koronázta, így csapatunk újra támadásba lendülhetett. Egy páros kiállítást követően négy a négy ellen játszhattak a csapatok, amikor egy fantasztikus gólt láthatott a hazai publikum. Miskolczi Márk, Pavuk Attila passzát követően, gyönyörűen tört be az ellenfél harmadába, ahol egy szenzációs cselt követően a hálóba lőtt. A DVTK Jegesmedvék továbbra is támadásban maradtak, de Bálizs tartotta a vendégeket.

A második játékrészben tovább folytatódott a hatalmas iram. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, de a két kapus remekül védett. Az iram fokozódásával a hibák is gyarapodtak, így a játékvezetőknek is egyre többször kellett beavatkozniuk. A mérkőzés felénél a MAC csapata került emberelőnybe. Adorján előtt remekül takarták Pozsgai lövését, amelyet így nem tudott védeni kapusunk, újra a vendégek kerültek előnybe. Ezt követően csapatunk is számos alkalommal emberelőnyben támadhatott, de a próbálkozásokat nem követte siker. Egészen a harmad utolsó percéig, amikor egy újabb emberelőnyt már sikerült kihasználni. Leppanen távoli lövésébe Magosi szúrt bele, amely így védhetetlenül vágódott Bálizs kapujába.

A harmadik harmadban sem változott a játék képe. Mindkét csapat nagy erőket mozgatott meg azért, hogy megnyerje a mérkőzést. Ehhez csapatunk állt közelebb, többször is emberelőnyben próbálkozhattunk, de a szerencse nem volt csapatunkkal ezen az estén. A két kapus remek volt, így ebben a játékrészben nem esett gól, következhetett a hosszabbítás.

A három a három elleni küzdelemben hatalmas helyzetek alakultak ki mindkét oldalon egészen addig, amíg Galanisz Nikandroszt, kissé szigorúan ki nem állították. A MAC így a mérkőzés utolsó másfél percében emberelőnyben támadhatott. Az ismét hősies védekezés meghozta gyümölcsét, és sikerült kapott gól nélkül túlélni a hosszabbítást.

Következhetett a szétlövés, amelyben legjobb lövőnk Galanisz Nikandrosz kiállítása miatt nem vehetett részt. Az első három lövés után 2-2-vel fordultak a csapatok. A DVTK Jegesmedvéktől Magosi és Johnston, vendég oldalról Nagy Gergő és Somogyi Balázs talált be. A párbaj végül a nyolcadik körben dőlt el, amikor Nagy Gergő ismét eredményes volt, Pavuk Attila lövése pedig a kapuvason csattant. Egy rendkívül izgalmas, magas színvonalú találkozót láthattak a kilátogató nézők, ahol a mai estén kicsit szerencsésebb vendég csapat távozhatott 2 ponttal. Folytatás hétfő este Dunaújvárosban.

MOL Liga, MOL 107

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0)

Miskolc, 1341 néző. Játékvezetők: Haszonits, Varjú, Juhász, Váczi.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Sági, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Johnston, Hajós, Tóth, Cianfrini, Gőz – Miskolczi, Ritó, Pavuk, Joe, Vojtkó – Albert, Szopos, Karda, Kuqali, Laczkó. Edző: Doug Bradley.
MAC Budapest: Bálizs (Arany) – Jubinville, Booras, Könczei, Escobedo, Pozsgai – Keresztury, Nagy K., Terbócs, Mestyán, Ruikka – Kovács Cs., Nagy G., Somogyi, Vokla, Kovács B., - Schmál, Roczanov, Tóth R., Lakatos, Silló. Edző: Majoross Gergely.

1. harmad: 04:44: Somogyi (Kovács Cs.) 0-1
1. harmad: 13:06: Miskolczi (Pavuk, Cianfrini) 1-1
2. harmad: 31:27: Pozsgai (Nagy G., Somogyi) 1-2 emberelőnyből
2. harmad: 39:11: Magosi (Leppanen) 2-2 emberelőnyből
Szétlövés: 65:00: Nagy Gergő győztes gól

Edzői nyilatkozat

Doug Bradley: - Remek mérkőzést láthattak a nézők a mai este folyamán. Két remek csapat játszott egymással, és ettől szorosabban nem is alakulhatott volna a végeredmény. Sokat tanultunk a mérkőzésből, amelyen a kapusok szenzációs napot fogtak ki. A szétlövés nem nekünk kedvezett, de ettől függetlenül gratulálok a csapatomnak, mert úgy gondolom, hogy jól játszottunk. Köszönöm a szurkolók fantasztikus bíztatását, és azt, hogy ilyen sokan kilátogattak ma jégcsarnokba.