A DVTK Jegesmedvék 29 éves hátvédje a finnországi Tamperéből származik és a helyi klub, az Ilves utánpótlásában nevelkedett – többek a Boston Bruins Stanley Kupa-győztes kapusával, Tuukka Raskkal. A nevelőegyesületéből Jarkko is az Egyesült Államokba igazolt, ő a New England College divízió 3-as csapatában játszott az NCAA-ben három éven át, majd a 2012-2013-as szezonban vált profi játékos belőle. Két szezont töltött különböző felnőtt ligákban az Egyesült Államokban, ahol olyan - később szintén a MOL Ligába érkező - hokisokkal játszott együtt, mint Nick Kuqali, Jon Booras, Jesse Dudás, Kalvin Sagert vagy Tomas Klempa.

- Idegenben sikerült kilenc pontot szerezni. Hogyan értékelnéd a csapatod múltheti teljesítményét?

- Igen, három fontos győzelmet szereztünk, különösen azért nagy fegyvertény ez, mert a romániai csapatok ellen mindig nehéz játszani a hosszú utazás miatt. Úgy gondolom, nagyon jól játszottunk mindhárom meccsen.

- A találkozókon mindössze egy-egy gólt kapott a csapatod, mondhatjuk, hogy a védelem volt a győzelmek alapja?

- Igen, jó volt a védekező játék és a kapusteljesítmény is, (Adorján) Attila - ahogy a szezon kezdetétől mindig - ezúttal is nagyon jól teljesített. Remek védekező játékrendszerünk van, ami most is jól működött, a csatárok és a hátvédek is megfelelően kivitelezték, így a mezőnyjátékosok és a kapus is kivette a részét a munkából.

- A MOL Ligába a Szlovák Extraligából érkeztél a tavalyi szezon elején. Össze tudnád hasonlítani a két ligát?

- Mindkét ligában támadó jellegű, technikás hokit játszanak, a különbség talán abban van, hogy az Extraliga csapatai között kisebbek a különbségek, mint például tavaly volt a MOL Liga mezőnyének első fele és a tabella alján végzők között. Ugyanakkor a MOL Liga láthatóan gyorsan fejlődik és egyre inkább közelít az Extraliga szintjéhez.

- Ez a második szezonod a DVTK-nál, ismét címvédőként szerepel az együttes, ezúttal viszont te is részese voltál a korábbi sikernek, a játékoskeret ugyanakkor némileg átalakult. Milyen most a DVTK csapatának tagja lenni?

- Sok dolog változott tavaly óta, akkor Jon Booras és én voltunk csak új légiósok, most teljesen átalakult. Tavaly nagyjából ugyanazzal a csapattal védtük meg a bajnoki címet, amelyik az azt megelőző évben is győzött. Idén teljesen más az összeállítás, így egy kicsit nehezebb lehet a feladat. Szeretek itt játszani, mert jó érzés, hogy a szurkolók változatlanul mellettünk állnak és buzdítják a csapatot.

Forrás: jegkorongszovetseg.hu