Az első csapat a Makó gárdáját fogadta, amely az első fordulóban súlyos vereséget szenvedett az elmúlt nyolc évben zsinórban bajnok, idén is abszolút favorit Aquaprofit Nagykanizsa gárdájától. Ennek megfelelően a dél-alföldiek javítani szerettek volna, és keményen küzdöttek a mérkőzés folyamán. 

Mint megszokott, remikkel indult a találkozó, Prohászka nagymester sötéttel nem tudta feltörni Mihók nagymester védelmét, majd dr. Medvegy Nóra ikszelt. Guijarro nagymester azonban sötéttel is elsöpörte szerb ellenfele állását, így vezettünk. Torma Róbert és Korpa Bence nemzetközi mesterek is döntetlent értek el, némileg ígéretesebb állásuk ellenére, Bagi Máté nemzetközi mester az első fordulóban nyújtott jó teljesítményét nem tudta megismételni, és ezúttal vereséget szenvedett. 3-3

A makói csapat a vártnál nagyobb ellenállást tanúsított, így Kravtsiv nagymesternek is be kellett érnie a remivel, csakúgy, mint Nayhebaver Martin fiatal tehetségünknek, akit ezúttal, hároméves diósgyőri pályafutása alatt először érintett meg a vereség szele, azonban ellenfele ettől jobban megijedt, és két gyalog előnye ellenére is döntetlent ajánlott. 

Handó Vilmos szuverén partiban győzte le alacsonyabb értékszámú ellenfelét, míg Kun Gábor sajnos fehérrel kapitulált. 5-5

Az utolsó két parti tehát akár győzelmet vagy vereséget is hozhatott volna, azonban mindkét táblán győzelemre játszottak a világos bábukat vezető diósgyőriek. Előbb Bálint Vilmos végzett, aki első meccsét játszotta piros-fehérben, és türelmesen tologatva őrölte fel hölgy ellenfele ellenállását, és fogadta a gratulációkat. 6-5

A végére Héra nagymester partija maradt, aki Sipos István nemzetközi mester ellen próbálta megszerezni a teljes pontot. Nagymesterünk fehérrel teljesen beszorította ellenfelét, aki viszont mesterien védekezett, nagyon nehéznek ígérkezett feltörni a szoros reteszt. Héra Imre azonban csapatkapitányhoz méltóan küzdött, és tisztáldozattal a vezérszárnyon sikerült megbontania ellenfele állását, így öt és fél órás küzdelem után megnyerte a partit, beállítva ezzel a 7-5-ös végeredményt. 

Újonc együttesünk, két mérkőzésből két győzelemmel áll, és továbbra is a dobogón foglal helyet.

 

Sakk NB I. Szabó László-csoport 2. forduló

DVTK - Duocor-Makói SVSE 7-5

Győzött
Héra Imre
Guijarro David Anton
Handó Vilmos
Bálint Vilmos

Döntetlent játszott
Prohászka Péter    
Kravtsiv Martyn
Torma Róbert
Korpa Bence
Nayhebaver Martin
dr. Medvegy Nóra

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: A Makó csapata igen komoly ellenállást tanúsított, erősebben és keményebben játszottak, mint arra az összeállításuk alapján következtetni lehetett, ehhez ezúton is gratulálok nekik. Az NB I.-ben minden győzelem igen értékes, így bár a két vereség váratlanul érkezett, elégedettek lehetünk az eredménnyel. Hasonló folytatást várok a Honvéd ellen. Köszönjük a Hotel Palotának a kifogástalan vendéglátást.

A következő fordulóra november 27.-én, 11 órai kezdettel kerül sor Budapesten, amikor a Honvéd csapatával ütközünk meg. 

A bajnokság állása

1. Aquaprofit-NTSK I. 20   
2. ASE Paks 14.5
3. DVTK 14.5
4. Z.Csuti-Hydrocomp SK 12   
5. HASE-Lila Futó I 11.5
6. Pénzügyőr SE 11   
7. HVSE-Infraplan 11   
8. Dunaharaszti MTK 10.5
9. Aquaréna Kőbánya SC 8   
10. Duocor-Makói SVSE 7  


NB II.-es csapatunk, a városi rivális, listavezető Miskolci Kisbocsok csapatát fogadta a Hotel Palota Reneszánsz termében. 

A derbi kemény csatát hozott, a lehetőség adott volt a piros-fehérek előtt egy komolyabb győzelem megszerzésére, azonban becsúszott három vereség, így meg kellett elégedni a minimális különbségű sikerrel.

Kiemelendő a csapatból tehetséges ifjúsági játékosunk, Horváth Kristóf, aki eddigi négy meccséből mindegyiket megnyerte.

Négy forduló után csapatunk holtversenyben második, fél pontra az első helytől, így teljesen nyílt a verseny a bajnoki cím tekintetében.

NB II. Barcza-csoport, 4. forduló

DVTK II - MVSI-Miskolci Kisbocsok 6,5-5,5

Győzött
Najgebauer Szemjon
Dobai Szabolcs
Papp Ábel
Horváth Kristóf

Döntetlent játszott
Ág Norbert
dr. Füsthy Zsolt
Ács Gábor
Kovács Tamás
Szabó Leon

A bajnokság állása

1. MVSI-Miskolci Kisbocsok 30.5
2. Hajdúböszörményi SE 30   
3. DVTK II 30
4. Debreceni Sakkbarátok 27   
5. Hajdúszoboszlói SSE 25.5
6. Nyíregyházi SISE 25   
7. Tiszavasvári SE 22.5
8. Mezőkövesd SE 21   
9. Edelényi VSE 20.5
10. SSASSE 20   
11. Kazoncbarcika VSC 19   
12. Bajnok Sakkiskola 17