Utolsó határon túli alapszakasz mérkőzésére készült a DVTK Jegesmedvék csapata. Az augusztus óta szinten folyamatosan úton lévő csapat, már igencsak megfáradt a rengeteg utazásban, de az a tudat, hogy a határon túli mérkőzések mindegyikét megnyerhetik, az utolsó erőtartalékait is mozgósította az együttesnek. Győztünk kétszer Belgrádban, Galacon és Brassóban is, így egy esetleges második csíkszeredai győzelemmel el lehetett érni a 100%-os határon túli teljesítményt, amire korábban egyszer sem volt példa a Klub történetében.

A brassói mérkőzéshez hasonlóan ismét gyorsan emberhátrányba kerültünk. Még fél perc sem telt a mérkőzésből, amikor Sági ülhetett ki palánkra lökésért. Szerencsére a tegnapi naphoz való hasonlóság nem változott és csapatunk kivédekezte a hátrányt. A most is szép számú közönség bíztatta a hazai csapatot, de a brassói mérkőzéshez hasonlóan most is sok miskolci drukker is helyet foglalt a lelátón. A rendkívül rossz formában lévő hazaiak próbálkoztak ugyan az elején, de hamar bebizonyosodott, hogy csapatunk mindenképpen meg akarja szerezni ezt a három pontot is. Tíz perc telt el a mérkőzésből, amikor a továbbra is remek formában játszó Magosi Bálint megszerezte a vezetést. Csapatunk irányította a meccset és sorra alakította ki a lehetőségeket. Magosi gólját követően három perccel már két gól szerepelt csapatunk neve mellett. Galanisz Nikandrosz lőtt szép gólt, Magosi és Sági passzából, majd az első sor harmadik tagja Sági Martin is betalált a 15-ik percben. Ezzel a gyors három góllal, magabiztos vezetésre tettünk szert, így biztos vezetés tudatában vonulhattunk szünetre.

Az első játékrész mindkét oldalról fegyelmezett játékot hozott, nem úgy a második. Megváltozott a játék képe, és benépesült a büntetőpad. Mindkét oldalról állítottak ki a játékvezetők, de emberelőnyben egyik csapat sem tudott eredményes lenni. Egy rövid periódusra lenyugodtak a kedélyek, amely időszak éppen megfelelő volt arra, hogy Sági Martin újabb gólt lőjön. Galanisz és Magosi voltak a gólpasszosok, tovább szárnyalt tehát ez a sor. A gólt követően nem sokkal ismét emberhátrányba került csapatunk. Sajnos a hazaiaknak ezt a próbálkozását már siker koronázta. A hivatalos jegyzőkönyv szerint ugyan a gólt már nem emberhátrányban kaptuk, de Magosi éppen csak belépett a jégre, amikor bement a szépítő gól. Az indulatok nem csillapodtok, amely végül egy verekedésben csúcsosodott ki. Csapatkapitányunk Hajós Roland verekedett Molnár Zsomborral. A szezon első piros-fehér ökölcsatája utána mindketten mehettek zuhanyozni, ugyanis ezért végleges kiállítást kaptak.

A záró játékrészben sem csillapodtak az indulatok. A Sport Club csapata először elcserélte magát, amiért két perces kiállítást és egy gólt kaptak. Sági Martin feltette a koronát a ma esti teljesítményére, és emberelőnyben megszerezte harmadik gólját is az este. Ezt már nem bírta elviselni hazaiak 91-ese Bíró Tamás Áron, és sportszerűtlen viselkedéséért végleges kiállítással sújtották. Ezt az emberelőnyt is sikerült kihasználnia csapatunknak, Miskolczi Márk is betalált. Ezek után már csak a különbség volt a kérdés, a mérkőzés eldőlt. A ma is remeklő Adorjánnak is hála, több gól már nem esett, így az eredmény sem változott. Csapatunk rendkívül magabiztosan, végig dominálva megnyerte utolsó erdélyi mérkőzését is, így 100%-os teljesítménnyel és újabb 9 ponttal tér haza. A DVTK Jegesmedvék minden MOL Liga alapszakasz mérkőzését megnyerte Magyarország határain túl, ami példátlan teljesítmény, és rendkívüli fegyvertény minden idők legszorosabb bajnokságában. Ezzel csapatunk pontszámban is utol érte a MAC Budapestet, és így a két csapat pontazonossággal áll a tabella élén. Ezért 2016.11.18-án pénteken, 18:30 perctől, igazi szuperrangadót láthat közönségünk, hiszen a MAC Budapest csapata látogat a Miskolci Jégcsarnokba.

MOL Liga, MOL 101

Sport Club Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 1-6 (0-3, 1-1, 0-2)

Csíkszereda, 1000 néző. Játékvezetők: Máthé, Sikó, Péter, Deák.
SC Csíkszereda: Onodi (Ruczuj) – Antal, Valchar, Molnár Zs., Orbán, Papp – Molnár Z., Lanceleve, Farkas, Wood, Korenko – Campbell, Rokaly, Solarev, János, Salló – Péter, Moldován, Bíró, Egyed, Gecse. Edző: Tom McCarthy.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Sági, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Johnston, Hajós, Tóth, Cianfrini, Gőz – Miskolczi, Ritó, Popovics, Joe, Vojtkó – Albert, Szopos, Karda, Kuqali. Edző: Doug Bradley.

1. harmad: 09:58: Magosi (Popovics) 0-1
1. harmad: 13:00: Galanisz ( Magosi, Sági) 0-2
1. harmad: 15:15: Sági (Leppanen) 0-3
2. harmad: 28:37: Sági (Galanisz, Magosi) 0-4
2. harmad: 35:05: Moldován (Bíró) 1-4
3. harmad: 44:27: Sági (Magosi, Leppanen) emberelőnyből 1-5
3. harmad: 44:51: Miskolczi (Johnston, Gőz) emberelőnyből 1-6

Edzői nyilatkozat

Doug Bradley: - Először is gratulálok a csapatomnak! Ez volt a negyedik meccsünk hat nap alatt, mellette pedig rengeteg időt töltöttünk el a buszon, így rendkívül fáradtan vágtunk neki a meccsnek. Ez az első néhány percben meg is látszott, a hazaiak jól kezdtek. Ezt követően fokozatosan jöttünk bele a meccsbe, és az első harmadban szerzett 3 gólunk megnyugtatta a csapatot. Sági Martin és az egész első sor hihetetlen napot fogott ki, mellette szeretném kiemelni kapusunkat Adorján Attilát aki az egész túra során remekül védett, és nagyon örülök annak is, hogy a negyedik sorban szereplő erdélyi fiataljaink is igazán sok lehetőséget kaptak, és kivették a részüket a sikerből. Szeretném megköszönni Farkas Tamásnak is az egész úton nyújtott munkáját, hiszen a másodedzőnket és a csapatvezetőnket is helyettesítette a hat nap során. Most buszra szállunk, és már a hazaúton megkezdjük a felkészülést a MAC elleni pénteki mérkőzésre.