Összefoglaló 2016. november 13., vasárnap

ASC Corona Brașov - DVTK Jegesmedvék 1-4

Második mérkőzését is lejátszotta Romániában a DVTK Jegesmedvék csapata. A galaci győzelem után Brassóban is magabiztosan nyertek a piros-fehérek. Andrew Johnston két gólt is szerzett, mellette Ritó és Sági voltak eredményesek. Folytatás hétfőn este Csíkszeredában.

ASC Corona Brașov - DVTK Jegesmedvék 1-4


A mérkőzés előtt remek híreket kapott a brassói csapat. Három eddig légiósnak számító játékosuk is megkapta a román állampolgárságot, így alaposan megerősített kerettel várták az összecsapást. A DVTK Jegesmedvékkel pedig el sem utazott Romániába a legjobb góllövők közül kettő, Pavuk és Sakaris, így az utazással is terhelt mérkőzés előtt az előjelek nem voltak a legkedvezőbbek. A legutóbbi találkozáskor csapatunk nagy arányban győzte le hazai pályán a brassói csapatot, de előtte, fordított pályaválasztásnál, egy rendkívül szoros összecsapáson sikerült csak elrabolni a három pontot. Öröm volt a lelátóra nézni, hiszen nagyjából 30 szurkoló is elkísérte a csapatot a távoli helyszínre.

A mérkőzés nagyon rosszul indult számunkra. Alig 40 másodperc telt el, amikor Jarkko Leppanent küldték ki a játékvezetők gáncsolásért. Az emberhátrányt sikerült kivédekezni, és a mérkőzés képe teljes mértékben a korábbi brassói mérkőzés képére kezdett hasonlítani. Fegyelmezetten játszó csapatokat láthattak a nézők, és két remek kapust. A MOL Liga legjobb védési hatékonyságával rendelkező Adorján Attila magabiztosan tartotta csapatunkat, míg ellenfelünknél a frissen honosított és rendkívül sok tapasztalattal rendelkező Patrik Polc védett remekül.

 

#DVTK #DVTKJegesmedvék #coronabrasov #icehockey #molliga #fans

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett fénykép,


A második harmadban ott folytatták a csapatok ahol abbahagyták. A hasonló taktikával játszó és rendkívül fegyelmezetten játszó gárda, nagyon odafigyelt arra, hogy a lehető legkevesebb lehetőséget adja az ellenfélnek. A kapusok továbbra is remekül védtek és a mérkőzés feléig nem esett gól. A 37-ik percben aztán megtört a jég, és az előző brassói mérkőzéshez hasonlóan Andrew Johnston betalált és megszerezte a vezetést. A gól felpörgette a mérkőzést és alig 35 másodperccel később Ritó László is betalált, Popovics Patrik átadásából. A második bekapott gólt követően a hazai csapat nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt. Alig 10 másodperc volt hátra a játékrészből, mikor szépített a Brassó. Thomas Klempa talált be, Mihály Árpád átadásából.

A záró játékrész remekül indult. Alig telt el 13 másodperc, amikor ismét kettővel vezetett csapatunk. Galanisz átadásából, a Pavukot az első sorban helyettesítő fiatal játékosunk, Sági Martin szerzett remek gólt. Alig telt el fél perc, amikor már hárommal vezettek a piros-fehérek. A kiváló formában játszó Johnston megszerezte második gólját is, és az addig jól védő Polcnak ezzel véget ért a mérkőzés. Az hazai edző kapuscsere mellett döntött, Tőke folytatta a brassói kapuban. Innentől kezdve a harmadik harmad már csendesebben folytatódott. A továbbra is fegyelmezetten játszó DVTK Jegesmedvék, biztosan tartották a vezetést és a remekül védő Adorjánnal a kapuban végül rendkívül magabiztosan nyertek ismét Brassóban. A romániai túra holnap zárul Csíkszeredában.

MOL Liga, MOL 97

Corona Brașov - DVTK Jegesmedvék 1-4 (0-0, 1-2, 0-2)

Brassó, 1200 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csata, Bandi, Andre.
ASC Corona Brasov: Polc (Tőke) – McDonald, Mihály, Klempa, Filip, Nagy I. – Molnár, Bíró G., Petres, Rawlik, Nagy Cs. – Yemelyanenko, Zsók, Péter, Imecs, Bíró O. – Fodor, Tranca, Balázs, Bíró M., Csíki.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Sági, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Johnston, Hajós, Tóth,  Vojtkó, Gőz – Miskolczi, Ritó, Popovics, Joe, Cianfrini – Albert, Szopos, Karda, Kuqali. Edző: Doug Bradley.

2. harmad: 37:00 Johnston (Cianfrini, Hajós) 0-1
2. harmad: 37:35 Ritó (Popovics, Vojtkó) 0-2
2. harmad: 39:50 Klempa (Mihály) 1-2
3. harmad: 40:13 Sági (Galanisz, Leppanen) 1-3
3. harmad: 40:59 Johnston (Cianfrini, Tóth) 1-4

Edzői nyilatkozat

Farkas Tamás (másodedző): - Egy igazán remek mérkőzésen győztünk le egy remek csapatot. A végeredmény nem mutatja meg, hogy milyen szoros volt a küzdelem. A srácok remekül végezték el a dolgukat a védekező harmadban, és lendületes támadásokat tudtunk vezetni. Adroján Attila kiválóan védett és a társak is jól segítették. Mindkét csapat jól és fegyelmezetten játszott, így egy nagyon jó meccset láthattak a kilátogató szurkolók. Gratulálok a csapatnak és külön szeretném megköszönni szurkolóinknak, hogy ilyen messzire, ilyen szép számmal kísértek el minket!