Beharangozó 2016. november 11., péntek

Nagy fegyelemmel és koncentrálva

Vasárnap délután hat órától a PINKK vendégeként lép pályára az Aluinvent DVTK a női kosárlabda NB I. A-csoportjának 8. fordulójában.

Nagy fegyelemmel és koncentrálva


Legutóbbi tétmeccsén a vereség ellenére nagy tartásról tett tanúbizonyságot az Aluinvent DVTK a kiváló nevekből álló Yakın Doğu Üniversitesi ellen.

- Csütörtökön mind szellemileg, mind fizikálisan kimerítő mérkőzést játszottunk - nyilatkozta Maikel López, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. - Nagy energiát tettünk bele abba, hogy a török ellenfelünk játékosainak gólszerzési kapacitását amennyire csak lehet, kordában tartsuk.

Vasárnap viszont már magyar bajnoki mérkőzés vár a csapatra a PINKK otthonában, akik a komlói évek után idén visszatértek Pécsre, és a Gandhi Sportcsarnokban rendezik mérkőzéseiket (7629 Pécs Dobó István utca 93.).

- Mivel a sportcsarnok játéktere foglalt pénteken és szombaton zenés rendezvény miatt, a szokásostól eltérő metodikával és helyszínen igyekszünk megtalálni a regenerálódás és a vasárnapi mérkőzésre felkészítő edzések terhelésének helyes egyensúlyát - folytatta a vezetőedző.

A PINKK ideg hat bajnoki mérkőzéséből mind a hatot elveszítette, rendkívül kemény volt a sorsolásuk. A DVTK kivételével az összes élcsapattal találkoztak, igaz, a Vasas és a ZTE ellen is kikaptak.

- Ellenfelünk egy nappal korábban játszotta Európa Kupa-mérkőzését, melyen ugyan vereséget szenvedtek, de játékukban javuló tendenciákat lehetett felfedezni a játékkapcsolatokban, valamint számottevő hátrányból kapaszkodtak vissza egál közelre ezen a találkozón. Nemrégiben tapasztalt külföldi irányítót szerződtettek, hogy játékuknak nagyobb stabilitást adjanak. Ennek ellenére a győzelem igényével utazunk Pécsre, bár kisebb-nagyobb sérüléssel, betegséggel sokan bajlódnak mindenki játékra kész. Nagy fegyelemmel és végig tökéletes koncentrációval kell játszanunk. Ha ez így lesz győzelemmel zárhatjuk a válogatott szünetet megelőző periódust - bizakodott Maikel López.