Beharangozó 2016. november 9., szerda

"Elképesztően erős ellenfél érkezik"

Csütörtökön este hét órától az Európa Kupa D-csoportját veretlenül vezető török Yakın Doğu Üniversitesi lesz az Aluinvent DVTK ellenfele a Generali Arénában. A találkozó előtt Maikel López és Cierra Robertson-Warren válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Elképesztően erős ellenfél érkezik"


Európa Kupa D-csoport

2016. november 10., csütörtök (tv: DIGI Sport 2)
19:00 Aluinvent DVTK - Yakın Doğu Üniversitesi

A sajtótájékoztató anyaga látható lesz a Miskolc Televízióban, hallható a Rádió M-en, de az online hírportálok (boon.hu, minap.hu, stb.) mellett bárki elolvashatja majd a csütörtöki Észak-Magyarországban is. A DVTK TV ezúttal is készített egy rövid összefoglalót.

Maikel López: - Elképesztően erős csütörtöki ellenfelünk játékoskerete, a legerősebb az Európa Kupában. A korábban is bivalyerős csapatot tovább tudták erősíteni a Chicago Sky irányítójával, a magyar útlevéllel is rendelkező Courtney Vandersloottal. További két amerikai játékosuk is rendelkezik európai útlevéllel, így Miskolcon összesen négy tengerentúli kosaras léphet pályára, akik ráadásul most járnak karrierjük csúcsán. Biztosan nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, emlékezhetünk, hogy a múlt héten úgy győztek 24 pontos különbséggel, hogy 46 ponton tudták tartani a kassai csapatot. És most még eggyel több női NBA-játékossal érkeznek. mindent meg fogunk tenni azért, hogy jól szórakozzon a közönségünk. A múlt héten is hasonló cipőben jártunk, a görög Olimpiakosz költségvetése is hozzávetőlegesen a miénk ötszöröse, és papíron ennyivel erősebb a kerete is. Ez a szorzó a török csapattal szemben még több. Ezúttal is az nyújthat esélyt, ha a hibáink számát a lehető legjobban minimalizáljuk, míg az ellenfelünket minél több hibára késztetjük. Ha egyénileg nézzük, akkor nevesebb, tapasztaltabb játékosok alkotják a keretüket, ezért nekünk elsősorban csapatként kell mindent megtennünk a siker érdekében.

 

Yakın Doğu Üniversitesi

A török klub nagybevásárlást hajtott végre a szezon előtt, rendkívül neves játékosokat szerződtetett. A török válogatott a tavalyi Európa-bajnokságon az 5. helyen végzett, három játékos szerepelt a tornán a YDUBDG jelenlegi keretéből. Mellettük számos légiós kap szerepet a csapatban. Center poszton az amerikai-montenegrói kettős állampolgár, a 198 centiméter magas Angelica Robinson és az amerikai-török állapolgár, 195 centiméter magas Quanitra Hollingworth játszik. Magasbedobóként a magyar válogatott Vajda Annát láthatjuk majd a pályán, bedobóként a szerb, olimpiai bronzérmes, korábban a PEAC-ban - Tina Jovanović mellett - játszó Nevena Jovanović, valamint a WNBA sztár, két éve Sopronban is megforduló Kayla McBride (ő még nem érkezett meg új csapatához). Hátvéd pozícióban a svéd klasszis, Elin Eldebrink pattogtat, irányítóként pedig a Chicago Sky egyese, a néhány hónapot a Győrben is játszó - már magyar állampolgársággal is rendelkező - Courtney Vandersloot vezeti a csapatot. Miskolcra negyedik amerikaiként Essence Carson tart a csapattal, aki idén a női NBA-ben az LA Sparks csapatának bedobójaként szerepelt. 

A Yakın Doğu Üniversitesi két győzelemmel és egy vereséggel jelenleg a török bajnokság harmadik helyén áll a hibátlan Galatasaray és a Fenerbahçe mögött. Ugyan az első fordulóban vereséggel kezdtek, azonban az Euroliga aranyérmére törő Fenerbahçe ellen rendkívül szoros mérkőzést játszottak. A második fordulóban idegenben verték a szintén Euroliga-résztvevő Hatay csapatát, a harmadikban pedig 108-41-re győztek a középcsapatnak számító Osmaniye ellen.

  • A mérkőzést a DIGI Sport Televízió élőben közvetíti.
  • A belépőjegyek 1000 forintba kerülnek, 14 év alatt és 65 év felett ingyenes a belépés. A Generali Arána kapui 17 óra 30 perckor nyílnak.

Európa Kupa D-csoport

1. forduló

2016. október 26., szerda
18:00 Good Angels Košice - Aluinvent DVTK 82-67

2016. október 27., csütörtök
18:00 (közép-európai idő szerint: 17:00) Olimpiakosz - Yakın Doğu Üniversitesi 53-55

2. forduló

2016. november 3., csütörtök
17:00 Aluinvent DVTK - Olimpiakosz 60-61
16:00 (közép-európai idő szerint: 18:00) Yakın Doğu Üniversitesi - Good Angels Košice 70-46 

3. forduló

2016. november 9. szerda
18:00 (közép-európai idő szerint: 17:00) Olimpiakosz - Good Angels Košice

2016. november 10. csütörtök 
19:00 Aluinvent DVTK - Yakın Doğu Üniversitesi

4. forduló

2016. november 30., szerda
18:00 Aluinvent DVTK - Good Angels Košice

2016. december 1., csütörtök
18:00 (közép-európai idő szerint: 16:00) Yakın Doğu Üniversitesi - Olimpiakosz

5. forduló

2016. december 8., csütörtök 
18:00 (közép-európai idő szerint: 17:00) Olimpiakosz - Aluinvent DVTK
18:00 Good Angels Košice - Yakın Doğu Üniversitesi

6. forduló

2016. december 15., csütörtök
16:00 (közép-európai idő szerint: 18:00) Yakın Doğu Üniversitesi - Aluinvent DVTK
18:00 Good Angels Košice - Olimpiakosz

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!