Összefoglaló 2016. október 30., vasárnap

DHK - DVTK Jegesmedvék 2-0

Először látogatott a MOL Liga idei kiírásában a DVTK Jegesmedvék csapata Debrecenbe, ahol a szenzációsan védő Orlov vezetésével a hazai csapat győzött.

DHK - DVTK Jegesmedvék 2-0


##REKLAM#

A kellemes vasárnapi délutánon, legalább 80 miskolci szurkoló kíséretében érkezett meg csapatunk Debrecenbe. Ellenfelünk igen foghíjas létszámban állt ki erre a mérkőzésre, a számos sérült és beteg játékos miatt, mindössze 15 mezőnyjátékossal kezdték a meccset. A két csapatnak már megvan a közös története erre a szezonra, hiszen a debreceni csapat már kétszer is Miskolcra látogatott. Ezek a meccsek mindig parázs összecsapások voltak, amelyeket mind a két alkalommal a mi csapatunk nyert meg. 

Az első harmad remek iramban indult, a majdnem teljes telt ház előtt játszó csapatok, nekiugrottak egymásnak. A korábbi sérelmek nem múltak el nyomtalanul, ezért a játékvezetőknek számos alkalommal be kellett avatkozniuk a játékba. A kiállítások egymást követték mindkét oldalon, de a védekező sorok jól tartották az eredményt. Gól egy született az első játékrészben, egy sarokban megjátszott szép kombináció végén Berta játszott középre, és Kosourov hatalmas helyzetben nem hibázott vezetéshez juttatva a hazaiakat.

A második harmadban, nagy elánnal lendült támadásba a DVTK Jegesmedvék csapata, de a Debrecen közelmúltban igazolt orosz kapusa Orlov szenzációs napot fogott ki. Csapatunk folyamatosan támadott, számos emberelőnyös lehetőséget is kapott, de a korong minden alkalommal elakadt a debreceni kapusban. Házistatisztikánk szerint, két harmad után 45 – 15 volt a kaput eltaláló lövések aránya a javunkra, az eredményjelző mégis 1 gólos debreceni vezetést mutatott továbbra is.

A záró játékrészben folytatódott a durva játék. Előbb Tóth Adrián fejét ütötték meg könyökkel, Varga kapott két percet. Majd Magosit is kiszórták a kapus megtámadásáért. Folyamatos játék ritkán alakult ki, és egyik csapat sem alakított ki nagy helyzeteket emberelőnyben. A lövések záporoztak Orlov kapujára, de az orosz kapus félelmetes napot fogott ki. A debreceniek egyre fáradtak, számos szabálytalanságot elkövettek, de csapatunk minden próbálkozása kudarcot vallott. A mindent egy lapra feltéve támadó csapatunk a félpályánál elkövetett egy hibát, így a hazaiak egy kontratámadás után Berta révén megduplázták előnyüket. Két és fél perccel a vége előtt, így Doug Bradleynek nem volt más választása, minthogy a kapust levigye és hat támadóval rohamozzuk a hazai kaput, de egy semleges harmadban elkövetett szabálytalanságot követően emberhátrányba kerültünk. A kapust továbbra sem vittük vissza, de így már csak 5-5 ellen támadhattunk. Sajnos ezek a próbálkozások sem vezettek sikerre, így a szenzációsan védő Orlov vezetésével a Debrecen győzött.

MOL Liga alapszakasz, MOL 89

Debreceni HK - DVTK Jegesmedvék 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Debrecen, 600 néző. Játékvezetők: Halassy, Haszonits, Mizsák, Váczi.
DHK: Orlov (Gyenes) - Kochetkov, Piskunov, Hári, Bezrukov, Sadikov – Kosourov, Berta, Németh, Varga, Pados - Molnár, Vincze, Godó, Wéber, Kovács. Edző: Jevgenyij Muhin.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Joe, Hajós, Tóth,  Vojtkó, Gőz - Miskolczi, Johnston, Sági, Kuqali, Cianfrini - Popovics, Ritó, Karda, Albert, Laczkó. Edző: Doug Bradley.

1. harmad: 13:36: Kosourov (Berta) 1-0
3. harmad: 57:34 Berta 2-0

Edzői nyilatkozat

Doug Bradley: - Nagyon harcos meccs volt. Nem használtuk ki az emberelőnyös lehetőségeinket, és ez megbosszulta magát. Az ellenfélnél volt egy szenzációs kapusteljesítmény, hiszen több mint 60 alkalommal védett. Ennek ellenére nagyot harcoltunk, de nem sikerült gólt lőnünk, így nem is nyerhettük meg a meccset.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!