Összefoglaló 2016. október 28., péntek

DVTK Jegesmedvék - Ferencváros 3-2

Fordulatos mérkőzésen a hosszabbításban győzött a DVTK Jegesmedvék csapata a Ferencváros ellen

DVTK Jegesmedvék - Ferencváros 3-2


A mérkőzés előtt csapatunk vezetése ünnepélyes keretek között köszöntötte Tóth Adriánt. Kiváló csatárunk a Ferencváros elleni kupamérkőzésen megszerezte századik gólját csapatunkban, amivel minden idők legjobb miskolci góllövője is lett egyben. Emellett még születésnapja alkalmából is köszönthettük Adriánt, akinek ez a mérkőzés igazán különlegesen kezdődött így.

 

Amely nagy iramban és nagy küzdelemben indult meg már az első másodpercektől. A Ferencváros már az elején bemutatta azt az arcát, amely miatt minden alkalommal kellemetlen ellenfélnek számít. Minden korongnál ott voltak, kemény ütköztek és küzdöttek, így nyilvánvaló volt, amire készült is csapatunk, hogy egy igen kemény összecsapást fognak látni a rendkívül szép számban kilátogató nézők. Kiállításból nem akadt csak 1-1 mindkét oldalon, de a lehetőségek kihasználatlanul maradtak. Egy megugrás végén a vendégek jutottak előnyhöz, amikor Sumi passzából Tendler szerezte meg a vezetést.

A második harmadban hatalmas lendülettel jött ki csapatunk. Beszorítottuk ellenfelünket, több durva ütközés is történt, de emberelőnybe csak 7 perc elteltével kerültünk. Ezt az előny hamar kihasználtuk, bár nem egy klasszikus emberelőnyöd figura végén. Galanisz Nikandrosz passzát, Pavuk Attila egy gyönyörű bevetődő mozdulattal lőtte be, a ma is szenzációsan védő Peter Sevela mellett. Továbbra is támadásban maradtunk, és egy gyors kombináció végén Pavuk Attila megszerezte második gólját is. A piros-fehérek nem álltak le, egymást követték az akciók. A rutinos Sevela érezte is ezt, ezért amint tehette, húzta az időt. Csapatunk lendülete, kicsit megtört, így több gólt már nem sikerült szereznünk ebben a játékrészben.

A harmadik játékrészben továbbra is csapatunk játszott kezdeményezőbben, de helyzeteink sorra kimaradtak. Egy kapu előtti kavarodást követően, több lövés is zúdult a szintén remekül védő Adorján Attila kapujára, a sokadik ismétlést ellen azonban már tehetetlen volt és Hietamaki egyenlített. Csapatunknak 5 perce maradt, hogy megnyerje a meccset, mindent egy lapra feltéve támadtunk. Emberelőnybe is kerültünk, de hiába próbálkoztunk egy kis szerencse hiányzott a gólhoz. Így hiába kaptunk még egy emberelőnyt a alig 30 másodperccel a mérkőzés vége előtt, az eredmény már nem változott, jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítást így emberelőnyben kezdtünk, hatalmas nyomás nehezedett az FTC kapujára. A zöld-fehérek kivédekezték a hátrányt, sőt egy szóló végén Adroján tartotta meccsben csapatunkat. Végül a továbbra is remek formát mutató Hajós-Tóth kettős alakított ki hatalmas helyzetet. Tóth Adrián lövése átcsorgott Sevelán, és a gólvonalon megálló korongot Cianfrini lőtte be az üres kapura, így hatalmas küzdelemben, de megérdemelten nyertük meg a hétvége első DVTK - FTC mérkőzését. Folytatás holnap a labdraúgó stadionban, illetve vasárnap Debrecenben a MOL Ligában.

 

MOL Liga alapszakasz - MOL 83

DVTK Jegesmedvék - Ferencváros 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)

Miskolc, 1251 néző. Játékvezetők: Halassy, Varjú, Soltész, Kókai.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Joe, Hajós, Tóth, Vojtkó, Gőz - Miskolczi, Johnston, Sági, Kuqali, Cianfrini - Popovics, Ritó, Karda, Szopos, Bernáth. Edző: Doug Bradley.
FTC: Sevela (Soós) - Tendler, Sumi, Shinkaruk, Schwindt, Hietamaki - Rafaj, Dubek, Szappanos, Jabornik, Erdélyi - Hardi, Fliszár, Kiss, Garbacz, Lengyel - Inglis, Farkas, Gágyor, Üveges, Egyed. Edző: Greg Lindqvist.

1. harmad: 14:44 Tendler (Sumi, Shinkaruk) 0-1
2. harmad: 27:47 Pavuk (Galanisz, Láda) 1-1
2. harmad: 29:33 Pavuk (Hajós, Vojtkó) 2-1
3. harmad: 54:15 Hietamaki (Tendler, Shinkaruk) 2-2
Hosszabbítás: 62:57 Cianfrini (Tóth A., Hajós) 3-2

Edzői nyilatkozat

Doug Bradley: - Ahogy a bajnokságban már megszokhattuk, egy nehéz és harcos mérkőzésen vagyunk túl. Egy remek ellenfél ellen játszottunk, amely rendkívül megnehezítette dolgunkat. Erre is készültünk, a helyzeteink meg is voltak ahhoz, hogy rendes játékidőben is győzzünk, de mindkét oldalon remekeltek a kapusok, Örülök, hogy végül hosszabbításban megnyertük a meccset. Köszönöm a szurkolók fantasztikus buzdítását, remek volt ma is a hangulat.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!