Összefoglaló 2016. október 8., szombat

DVTK Jegesmedvék - DHK 4-2

Idén második alkalommal látogatott Miskolcra a Debrecen, és bár a harmadik harmad elején még a vendégek vezettek, az utolsó játékrészben mutatott lehengerlő játékával a szomszédvárak csatáját ezúttal is a DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata nyerte meg. Folytatás kedden, ugyancsak hazai jégen, a brassóiak ellen.

DVTK Jegesmedvék - DHK 4-2


A mérkőzés nem indult nagy iramban, érezhető volt, hogy mindkét csapat tart a másiktól. A DVTK Jegesmedvék lépett fel kezdeményezőleg, de a debreceniekkel visszatérő korábbi játékosunk Gyenes Dávid már az elején nyilvánvalóvá tette, hogy a mai estén nehéz dolga lesz csapatunknak. Igazán nagy helyzetek nem alakultak ki, a játékvezetőknek is kevesebb dolga volt. A vendég csapat légiósai tanulva az első összecsapásból, jóval türelmesebben játszottak. Magosi lőtt egy másodperccel a vége előtt zúgó kapuvasat, de mivel a korong kifelé pattant arról, így 0-0-val vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A második harmadban sem változott a játék képe. Nagy helyzetből kevés volt, a DVTK Jegesmedvék csapata ugyan mezőnyfölényben játszott, de Gyenes tartotta a debrecenieket. Egy miskolci támadást mégis debreceni gól követett, amikor egy kontra után Piskunov megszerezte a vezetést. A hazaiak tovább támadtak, de még kettős emberelőnyből sem sikerült betalálni.

A záró játékrészre úgy jött ki csapatunk, hogy mindenképp döntésre akarja vinni a találkozót. A debreceni csapat teljesen beszorult, csak kapusuk bravúrjainak köszönhették, hogy megtartották a vezetést. A 46-ik percben már ő is tehetetlen volt, amikor a továbbra is szenzációs formában játszó Tóth Adrián addig küzdött társaival a kapu előtt, amíg be nem sikerült lőni az egyenlítő gólt. A találat még tovább lelkesítette csapatunkat és a középkezdés után alig 11 másodperccel Galanisz Nikandrosz  szép góljával már csapatunknál volt az előny. A vendég csapat időt kért, de ez sem segített rajtuk. Sági Martin alig egy perccel később egy szélről leadott lövéssel már két gólosra növelte előnyünket. Csapatunk visszavett a tempóból, és az eredmény megtartására törkedett. Berta Ákos még szépített, de Miskolczi Márk üres kapura bebiztosította győzelmünket.

 

MOL Liga

DVTK Jegesmedvék - Debreceni HK 4-2 (0-0, 0-1, 4-1)

Miskolc, 1060 néző. Játékvezetők: Rencz, Halassy, Soós, Kormos.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Miskolczi, Hajós, Tóth,  Vojtkó, Gőz – Sági, Johnston, Sakaris, Kuqali, Cianfrini – Popovics, Szopos, Karda, Albert, Laczkó. Edző: Doug Bradley.
Debreceni HK: Gyenes (Pleszkán) – Kochetkov, Kosourov, Piskunov, Seluianov, Bezrukov – Kovács, Hári, Godó, Varga, Voroshnin – Vaszjunyin, Berta, Dancsfalvi, Wéber, Hetényi – Vincze, Pados, Molnár. Edző: Evgeny Muhin.

Gólok:
2. harmad: 32:36: Piskunov (Kochetkov, Bezrukov) 0-1
3. harmad: 46:25: Tóth (Miskolczi, Hajós) 1-1
3. harmad: 46:36: Galanisz (Láda, Magosi) 2-1
3. harmad: 47:53: Sági 3-1
3. harmad: 49:50: Berta (Vaszjunyin) 3-2 emberelőnyből
3. harmad: 59:18: Miskolczi (Magosi) emberhátrányból, üres kapura

Doug Bradley: - Egy remek csapatot győztünk le, egy izgalmas mérkőzésen. Az első két harmadban nem találtuk a ritmus, a debreceniek nagyon megnehezítették a dolgunkat. Az első gól aztán áttört minden gátat, és egymást követő három cserében, három különböző sorunk is gólt szerzett. Az emberelőnyök kihasználásban javulnunk kell, de az akarat, és küzdőszellem ma is kivételes volt. Gratulálok a fiúknak és az ellenfélnek is! Holnap pihenünk, aztán készülünk a Brassó elleni összecsapásra ami legalább annyira nehéz lesz, mint a ma esti volt.

 

#DVTK #DVTKJegesmedvék #icehockey #DHK #DougBradley

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett fénykép,


Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!