Beharangozó 2016. október 7., péntek

Hazatért a Zemplénből a DVTK

Csütörtökön hazatért a négynapos zempléni edzőtáborból a DVTK. Pénteken felkészülési mérkőzést játszik a csapat, amely előtt Horváth Ferencet, a DVTK vezetőedzőjét faggattuk.

Hazatért a Zemplénből a DVTK


- Milyen céllal utazott a csapat a Simai Ifjúsági Táborba?

- Nem az volt a cél, hogy luxuskörülmények között töltsünk el négy napot. Egy tiszta és rendezett szálláson, csodálatos környéken, négyágyas szobákban aludtunk, és igyekeztünk kihasználni a soraink rendezésére az edzések közötti időszakot, valamint az estéket is.  A legfőbb cél az volt, hogy mindenki egy kicsit közelebb kerüljön egymáshoz, hogy átbeszéljük a helyzetünket, és megoldást találjunk arra, hogyan tudunk a jelenlegi helyzetből kilábalni. Összességében azt gondolom, hogy nagyon pozitív volt ez a néhány napos edzőtábor.

- Úgy alakult minden, ahogy eltervezted?

- Elvégeztük a megfelelő edzésmunkát, ugyanakkor összességében hat-nyolc órát csak beszélgetéssel töltöttünk, önállóan is és pszichológussal együtt is. Volt több foglalkozás, melyben egy külsős cég szakemberei is segítettek nekünk. Próbálunk minden követ megmozgatni azért, hogy elkerüljünk arról a helyről, ahol most vagyunk. Örülök, hogy a labdarúgók is partnerek voltak ebben. 

- Feltételezem, hogy szándékosan választottunk erős, első osztályú ellenfelet a bajnoki szünetben. Mit vársz a pénteki találkozótól?

- Nem úgy edzettünk a héten, hogy erre a mérkőzésre legyen minden kihegyezve, hiszen nekünk most sokkal fontosabb a jövő hétvégi, Videoton elleni találkozó. Kíváncsi leszek, hogy hogyan működik majd a csapat, elsősorban a védekezésünk.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!