Összefoglaló 2016. október 2., vasárnap

ASC Corona Brașov - DVTK Jegesmedvék 0-1

Harmadik romániai mérkőzésén is begyűjtötte a győzelemért járó három pontot a DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata. Sok gólt ezúttal nem láthatott a kilátogató közönség, a címvédő piros-fehérek azonban elérték a kitűzött célt, pontveszteség nélkül utazhatnak haza. Sűrű a program, szerdán a Magyar Kupában már az Újpest ellen kell bizonyítani a Miskolc Városi Jégcsarnokban.

ASC Corona Brașov - DVTK Jegesmedvék 0-1


Utolsó mérkőzésére abban a reményben kelt útra a DVTK Jegesmedvék csapata, hogy a romániai kirándulásán megszerezze mind a 9 pontot. Ahogy az már a Csíkszereda elleni mérkőzés után sejthető volt, Pavuk Attila nem tudta vállalni a játékot, így a mérkőzésre csak 21 játékost nevezett Doug Bradley.

Szépszámú közönség előtt kezdődött meg az összecsapás, mindkét csapat óvatosan kezdett. Érezhető volt a tét, hiszen a tabellán szorosan követi egymást a két csapat. Néhány helyzet kialakult, de inkább a taktikára figyelt mindkét csapat, így már ekkor érezhető volt, hogy ez nem lesz egy igazán látványos összecsapás. Az érzelmek sem játszottak akkora szerepet, mint az előző két meccsen, sokkal kevesebb durvaság volt mint korábban. A vezetést a piros-fehéreknek sikerült megszereznie. Andrew Johnston használta ki a védelem bizonytalankodását egy kapu előtti kavarodás közben.

A második harmadban nem változott a játék képe. Ugyan akadtak helyzetek, de igazán nagy bravúrt egyik kapusnak sem kellett bemutatnia. A legfurcsább eset a mérkőzés felénél jött el, amikor a pálya világításának egy része kialudt, ami miatt több mint 10 percig állt a játék. Miután újraindult a játék, Magosit és Sakarist is ápolni kellett, de szerencsére mindketten folytatni tudták a mérkőzést.

A záró játékrészben egyértelmű volt, hogy amennyiben a DVTK Jegesmedvék megszerzik a második góljukat, eldől a mérkőzés. Számos helyzet alakult ki a brassói kapu előtt, de ezeket nem tudtuk gólra váltani. A kihagyott helyzetek majdnem megbosszulták magukat, de hatalmas brassói helyzetben Adorján fantasztikusan védett, amellyel meccsben tartotta, és mint később kiderült győzelemhez segítette a csapatot mivel több gól már nem esett. Játékosaink igazi csapatként harcoltak, és hozták haza mind a kilenc pontot Romániából. Folytatás szerdán, hazai pályán, a Magyar Kupában.

 

MOL Liga

ASC Corona Brașov - DVTK Jegesmedvék 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Csíkszereda, 800 néző. Játékvezetők: Csomortani, André, Mihai.
ASC Corona Brasov: Tőke (Béres) - Klempa, Gliga, McDonald, Filip, Rawlik - Molnár, Tranca, Mihály, Nagy I., Bíró - Balázs, Petres, Fodor, Csíki, Nagy Cs. - Imecs, Mátyás. Edző: Martin Lacroix.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Zakirov) - Popovics, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Miskolczi, Hajós, Tóth, Vojtkó, Gőz - Sági, Johnston, Sakaris, Kuqali, Cianfrini - Albert, Szopos, Karda, Bernáth. Edző: Doug Bradley.

Gólszerző:

1. harmad: 08:07: Johnston (Sági, Cianfrini) 0-1

Doug Bradley: - Nagyon örülök a győzelemnek, igazi csapatmunkával nyertük meg ezt a meccset egy remek csapat ellen. Mindenki betartotta azokat a taktikai dolgokat amiket kértem, és ez külön öröm. Kicsit még mindig sok volt a kiállítás, és a kapu előtt még mindig lehetnénk határozottabbak. A lényeg, hogy megszereztük azt a kilenc pontot amiért jöttünk és boldogan megyünk haza.

 

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett fénykép,


Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!