Összefoglaló 2016. október 1., szombat

SC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 1-4

Három győzelem reményében utazott Romániába a DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata. A piros-fehérek Galac után Csíkszeredában is győzni tudtak, így a háromból kettő már sikerült. Folytatás vasárnap este Brassóban.

SC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 1-4


A szokásoktól eltérően Csíkszeredában is rendkívül jó időjárási körülmények fogadták a már pénteken odaérkező DVTK Jegesmedvéket. A galaci túra utáni regenerálódás jól sikerült, két edzésen is részt vett a csapat, de néhány játékos gyomorbántalmakra panaszkodott, így a meccs előtti bemelegítésnél vált csak biztossá az, hogy teljes létszámban ki tudunk állni. Szerencsére mindenki vállalni tudta a játékot, így ismét a győzelem reményében korcsolyáztak ki a jégre csapatunk tagjai.

Sokkal jobban kezdtük a mérkőzést, mint Galacon és már az ötödik perc elején megszereztük a vezetést. Egy középre visszatett korongot bravúrosan tartott bent a harmadban Nicholas Kuqali, távoli lövésébe Tóth Adrián szúrt bele a kapu előtt, így az ötödik perc végén megszereztük a vezetést. (A hivatalos jegyzőkönyvben egyelőre hibásan szerepel) A gól talán túlságosan megnyugtatta csapatunkat, így az iram is lassabb lett. Ezt kihasználva egyre több hazai támadás jutott el Adorján kapujáig. Az egyik ilyen esetnél az egész este kiválóan védő kapusunk is tehetetlen volt és a Csíkszereda kiegyenlített. A harmad végén kezdtek felkorbácsolódni az indulatok, Adorjánt is sportszerűtlenül támadták, így két indulatos csapat vonult az öltözőbe.

Ennek meg is lett a következménye a második harmadban, amely ritkán szólt a hokiról. A közönség is fellelkesült és egyre inkább hajszolta csapatát. Egészen a mérkőzés feléig, amikor Tóth Adrián egy kapu mögötti szituáció után, türelmesen kivárt és egy egészen káprázatos gólt lőtt a rövid felső sarokba. A gól tovább korbácsolta a hazaiakat, és tömegjelenetek sora zajlott le a kapuk körül. Vojtkó Mátyás, Péter Róberttel került komolyabb összetűzésbe. Emellett egy sajnálatos dolog is történt. Pavuk Attilát hátulról ütközték le szabálytalanul. Kiváló szélsőnk rosszul esett és a jég felszakította a könyökét, amiért azonnal kórházba kellett szállítani. Attila azóta jobban van, sérülését ellátták, holnapi játéka kérdéses.

A záró játékrész előtt a Doug Bradley igyekezett megnyugtatni a csapatot. Csapatunk jobban odafigyelt a szabálytalanságokra, aminek hála sokkal folyamatosabb játék alakult ki, így a záró játékrészben kijött a két csapat közötti különbség. Először Galanisz Nikandrosz lőtte meg már-már szokásos gólját, majd Peter Sakaris volt eredményes egy szép szóló végén. Innentől nem volt kérdés a győztes személye. Fiatal játékosaink is sok szerephez jutottak, egy alkalommal a gólszerzéshez is közel álltak. Így a csíkszeredai meccset is győzelemmel zárta csapatunk, a túrát holnap Brassóban zárjuk.

MOL Liga 

Sport Club Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Csíkszereda, 1200 néző. Játékvezetők: Csomortani, André, Mihai.
Sport Club Csíkszereda: Ruczuj (Onodi), Bíró, Péter, Antal, Papp, Gecse – Kovjazin, Alekszejev, Lanceleve, Orbán, Salló – Molnár Zs., McIntosh, Monár Z., Campbell, János – Moldován, Antal Zs., Farkas, Rokaly, Spafford. Edző: Tom McCarthy.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Zakirov) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Miskolczi, Hajós, Tóth, Vojtkó, Gőz – Sági, Johnston, Sakaris, Kuqali, Cianfrini – Popovics, Szopos, Karda, Bernáth, Albert. Edző: Doug Bradley.

1. harmad: 04:59 Kuqali 0-1
1. harmad: 13:49 Antal (Moldován) 1-1
2. harmad: 30:44 Tóth (Hajós) 1-2 
3. harmad: 43:51 Galanisz (Popovics) 1-3
3. harmad: 46:57 Sakaris (Sági) 1-4

Doug Bradley: Egy újabb harcos mérkőzésen vagyunk túl. Sajnos ismét rengeteg időt töltöttünk el a büntetőpadon amin még mindig javítanunk kell. Szerencsére a srácok megnyugodtan és az 5 az 5 elleni játék során bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Kiváló volt a kapusteljesítmény és a fiatalokkal is meg voltam elégedve. Nem állunk meg, holnap Brassóban is nyerni szeretnénk, de ott sem lesz könnyű dolgunk.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!