Összefoglaló 2016. szeptember 23., péntek

Győzelem Belgrádban is

Belgrádban lépett jégre a címvédő DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata pénteken kora este a MOL Ligában. A piros-fehérek végig domináltak a mérkőzésen és Sakaris, Sági, Johnston valamint Hajós góljaival megérdemelten gyűjtötték be a győztesnek járó három pontot.

Győzelem Belgrádban is


Érdekesen indult a mérkőzés, ugyanis a belgrádi csapatban pályára lépett Ivan Glavonjic, a DVTK Jegesmedvék másodedzőjének testvére, így egy kisebb testvérharcnak is szemtanúi lehettek a kilátogató nézők. Emellett a vendég kispaddal szemben elhelyezkedtek szurkolóink is, többek között a Korzó Boys tagjai is elkísérték csapatunkat. A hazaiak rendkívül feltüzelve kezdték a meccset, és az elején beszorították csapatunkat és az ezúttal a kezdőként szereplő fiatal kapusunknak, Kiss Bencének minden tudására szükség volt ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányba. A lassabb kezdés után egyre nagyobb mezőnyfölénybe kerültek a piros-fehérek melynek eredménye a vezető gól lett. Peter Sakaris egy szép kiugrás után gyönyörű gólt szerzett. A játékrészben 8 percnyi kiállítást kaptunk és kétszer is 5 a 3 ellen kellett védekeznünk, de a hazaiak nem tudtak betalálni.

A második harmadban tovább dominált csapatunk, amely újabb gólt eredményezett. Sági Martin szerzett szemfüles gólt a kanadai csatártársai átadásából. A gól után tovább támadtunk, de az ellenfél kapusa is remek napot fogott ki. A nagy miskolci rohamok alatt, egy kiugrást követően mégis a Belgrád szerzett gólt. Turcotte remekül ugrott ki, és szépen helyezte el a korongot kapusunk lába mellett.

A záró harmadra új jött ki csapatunk, hogy mindenképp döntésre akarja vinni találkozót. Hatalmas nyomás alá került a belgrádi kapu, amely két gólt hozott. Előbb Andrew Johnston szerzett gólt kettős emberelőnyből, aztán Hajós Roland emelt a kapuba Miskolczi Márk átadásából. A végén még ismét Kiss Bencének kellett egy hatalmas bravúrt bemutatnia egy hazai szóló végén, így az eredmény már nem változott. 

Mol Liga

HK Beograd - DVTK Jegesmedvék 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

Belgrád, Ledena dvorana Pionir. Játékvezetők: Varjú, Fazekas, Váczi, David.
HK Beograd: Trifonov (Ranković) - Brkusanin, Árvay, Vucurević, Filipović, Saliji - Anić, Crnogorać, Novaković P., Turcotte, Szabados - Novaković U., Podunavać, Zwick, Vukicević, Glavonjić - Terzić, Bjelogrlić. Edző: Dreberg Christer  
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi - Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth, Miskolczi - Cianfrini, Kuqali, Popovics, Johnston, Sakaris - Bernáth, Laczkó, Szopos, Sági, Karda. Edző: Doug Bradley

Gólszerzők

1. harmad: 15:15 Sakaris (Tóth, Hajós) 0-1
2. harmad: 29:52 Sági (Johnston, Sakaris) 0-2
2. harmad: 33:53 Turcotte (Crnogorać) 1-2
3. harmad: 43:38 Johnston 1-3 emberelőnyből
3. harmad: 54:21 Hajós (Miskolczi) 1-4

Doug Bradley: Nagyon kemény mérkőzés volt. A hazai csapat remekül kezdett, mi pedig ismét túl sok időt töltöttünk el a büntetőpadon. A második harmadtól már visszatértünk a saját játékunkhoz. Elégedett vagyok a győzelemmel, de a játék képe alapján nagyobb arányban kellett volna diadalmaskodnunk. Oda kell figyelnünk, hogy a helyzetkihasználásunk jobb legyen. Örülök a kapusteljesítménynek és köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen messzire is elkísértek minket.

Folytatás hétfőn este hazai jégen a Fehérvári Titánok ellen. 

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!