Összefoglaló 2016. szeptember 18., vasárnap

DVTK Jegesmedvék - DHK 3-1

A tavalyi MOL Liga elődöntő után először találkozott egymással a DVTK Jegesmedvék és a Debreceni HK jégkorong csapata. A mérkőzésen, alig két nappal Miskolcra érkezése után bemutatkozhatott Nicholas Kuqali is.

DVTK Jegesmedvék - DHK 3-1


A mérkőzés előtt jó hírek érkeztek csapatunkhoz, hiszen a Nemzetközi Jégkorong Szövetség is visszaigazolta új játékosuk Nicholas Kuqali átigazolását, így alig két nappal Miskolcra érkezése után máris bemutatkozhatott csapatunkban. A másik oldalon, nagy meglepetésre a Debrecen csapata nem a tavaly még a DVTK-ban szereplő Gyenessel, hanem Pleszkán Józseffel kezdett kapuban.  A csütörtöki mérkőzést feledtetni kívánó DVTK azonnal támadólag lépett fel, és alig 4 perccel a kezdés után, Gőz Balázs egy rendkívül okos góllal megszerezte a vezetést. Ennek tudatában a piros-fehérek kicsit visszavettek és a védekezésre jobban oda kezdtek figyelni. A harmad vége előtt 5 perccel aztán egy ijesztő jelent következett. Alexey Kosourov, a debreceniek orosz légiósa, nagyon csúnyán, fejre támadva ütközte le Láda Balázst, aminek eredményeképp végleges kiállítást kapott.

A második harmadban is folytatódott a durva játék. Artem Berzukov bottal akasztotta Tóth Adriánt egy kiugrás közben, amely után 2 perces kiállítást kapott. Ezt az orosz játékos nem akarta elfogadni, és verbálisan megfenyegette a játékvezetőt, majd többször el is lökte. Ennek következtében mehetett honfitársa után az öltözőbe, ő is végleges fegyelmit kapott. Csapatunk 5 percre emberelőnybe került, amelyet 2 perc után kihasznált. Pavuk Attila a szezonban már többször látott csodálatos háromszögelés után vette be Pleszkán kapuját. Ezek után még számos helyzetig eljutott csapatunk, de újabb gólt nem sikerült szerezni.

A záró játékrészben is inkább a DVTK Jegesmedvék domináltak. Számos helyzetet alakított ki csapatunk, de gólt a vendégek szereztek. Hári közeli lövése nagyon szerencsétlenül csorgott át Adorján lábai alatt. A bekapott gól után újra támadni kezdett csapatunk, melynek eredménye kiállítás, majd gól lett. Újra a szenzációs formában játszó trió volt eredményes, Pavuk és Magosi előkészítése után, Galanisz Nikandrosz a kapust is kicselezve lőtte be csapatunk harmadik gólját. A továbbiakban az eredmény már nem változott, így csapatunk teljesen megérdemelten tartotta itthon a három pontot.

MOL Liga

DVTK Jegesmedvék - Debreceni HK 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

Miskolc, 1100 néző. Játékvezetők: Halassy, Vas, Kormos, Juhász.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Miskolczi, Hajós, Tóth,  Vojtkó, Gőz - Popovics, Johnston, Sakaris, Kuqali, Cianfrini - Sági, Szopos, Karda, Bernáth, Laczkó. Edző: Doug Bradley.
Debreceni HK: Pleszkán (Gyenes) - Kochetkov, Kosourov, Piskunov, Seluianov, Bezrukov - Németh, Hári, Godó, Varga, Voroshnin - Vaszjunyin, Kovács, Dancsfalvi, Wéber, Hetényi - Vincze, Pados. Edző: Evgeny Muhin.

Gólszerzők

1. harmad: 04:05 Gőz (Hajós) 1-0
2. harmad: 26:17 Pavuk (Galanisz, Magosi) 2-0 emberelőnyből
3. harmad: 48:02 Hári (Piskunov, Kocjetkov) 2-1
3. harmad: 51:02 Galanisz (Magosi, Pavuk) 3-1 emberelőnyből

Doug Bradley: Kemény, harcos mérkőzés volt. Egy remek csapat ellen játszottunk, örülök, hogy megszereztük a három pontot. Nagyot harcolt a csapat, és végre eredményesek voltunk emberelőnyből is. Jobb lett volna, ha még többet lövünk kapura, de ebben is kezdünk javulni. Nagyon kiélezett a bajnokság, minden ilyen győzelem nagyon értékes. Örülök, hogy itthon a szurkolóink előtt ismét nyerni tudtunk, mert a hazai mérkőzések sokszor még nehezebbek, mint az idegenbeliek. Mindig törekszünk rá, hogy kiszolgáljuk a közönségünket, úgy érzem ez ma sikerült.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!