Összefoglaló 2016. szeptember 14., szerda

MK: magabiztosan jutott tovább a DVTK

A Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé jutott a DVTK. Egerben, műfüvön a lelkesen és sportszerűen játszó hazai csapat ellen már az első félidőben eldöntötték a legfontosabb kérdést. Novothny Soma és Nikházi Márk egy-egy gólt szerzett, a harmadik találat a jegyzőkönyv szerint öngól volt.

MK: magabiztosan jutott tovább a DVTK


Magyar Kupa 6. forduló

Eger SE - Diósgyőri VTK 1-3 (0-3)

Eger, 1000 néző. Játékvezető: Bogár Gergő (Máyer Gábor, Csáky Tibor).
ESE: Bollók - Podelecz, Kalló, Sebe, Balogh M., Farkas, Gresó, Szucsik, Pataki, Montvai, Dorkó. Vezetőedző: Csuhay József.
DVTK: Antal - Vela, Lipták, Tamás, Németh M. - Dausvili, - Nikházi, Nono, Bognár I. - Bacsa, Novothny. Vezetőedző: Horváth Ferenc.


Csere: Bacsa helyett Makrai az 58., Montvai helyett Árvai az 59., Bognár I. helyett Szabó I B. a 61., Balogh M. helyett Szövetes a 66., Németh M. helyett Kitl a 73., Dorkó helyett varga M. a 86. percben.
Gólszerző: Nikházi (0-1) a 8., Podolecz (öngól, 0-2) a 17., Novothny (0-3) a 39., Árvai (1-3) a 65. percben. 

Értékeld a DVTK játékosait

Kulcspillanatok

8. perc:  Vela jobboldali beadása után Nono 16 méterről leadott lövése levágódott egy védőről éppen Nikházi Márk elé, akinek a közeli lövését Bollók védte, a duplázás viszont a hálóban kötött ki, 0-1

17. perc: Bognár beadása Podolecz lőtte a hálóba, öngól., 0-2

39. perc: Lipták hosszú indításáért Novothny Soma közdött meg védőjével, majd ziccerben a kapu bal oldalába lőtt, 0-3

66. perc: Árvai Ádám kígyózott végig a diósgyőri védelmen hosszú métereken keresztül, végül az ötös bal oldali sarka közeléből a kapu hosszó oldalába lőtt, 1-3

Edzői nyilatkozatok

Csuhay József: - Az első félidőben sima DVTK fölény volt, a második félidőben kicsit följöttünk. Összességében a Diósgyőr megérdemelten nyert, de kis szépségtapasz nekünk is volt, hiszen találtunk egy gólt. Elégedett vagyok a csapatom hozzáállásával, játékával. Gratulálok a Diósgyőrnek.

Horváth Ferenc: - Azt gondolom, hogy az első félidőben jól és szemre tetszetősen játszottunk, sok akciót vezettünk. A második félidőben kicsit visszavettünk, de így is megvoltak a lehetőségeink arra, hogy nagyobb különbségű legyen a győzelmünk. El kell ismerni, hogy az Eger a második félidőben jól futballozott, ügyes játékosaik v annak. Ezúton is sok sikert kívánok nekik. Örülök neki, hogy továbbjutottunk és pont. Készülünk a hétvégére.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!