Az ellenfél csapatában szerepelt a válogatott Sabján Gergely, Hoffman Tamás és az erdélyi Kanabé Szilárd. A vendégcsapatban maradt Széll Zsolt, az ifjúsági ranglista vezető Molnár István Patrik és a lett válogatott Arturs Reynolds.

Párosban Széll és Molnár játszott Sabján és Hoffman ellen. A DVTK játékosai végig kézben tartva a mérkőzést, 3-1-re nyertek. Vezetünk, 0-1.

Sabján ellen kezdte az egyéni mérkőzéseit Reynolds. Az első pontoknál lehetett látni, hogy a komlói srác nagyon jól szervál, ezeket Arturs nehezen fogadta. Az első két szettet simán elvesztette, a harmadikban nagy csatában, mérkőzéslabdát hárítva, hozta játékosunk. A negyedik szettben, 8:8-nál Sabján időt kért, utána három pontot szerezve nyerte a mérkőzést. 1-1 az állás.

A fiatal Molnár István magas színvonalú meccsen 2:1-re és 10:6-ra vezetett Kanabé ellen. Már a zsebében érezhette a mérkőzést, de innen veszített! A döntő játszmában 10-8-ra szintén vezetett, de újra elbukta 12-10-re. Nagyon kár volt ezért a meccsért! 2-1 a Komló javára.

Széll Zsoltban bíztunk, aki Hoffman ellen kezdte meg a csatát. Az első két játszmát minimálisan, két ponttal nyerte, ezután az ellenfél simán egyenlített. 2-2-nél Zsolt 10-8-ra vezetett, két mérkőzéslabdája volt, de nem tudta megnyerni a meccset. Nagyon bosszantó, mert két "megnyert" partit buktunk el! 3-1 oda.

A negyedik egyéni meccset a két fiatal, Sabján és Molnár játszotta. István jól kezdte az első szettet. Jól váltogatta az oldalakat, és befejező pörgetései is jól sikerültek. Nagy meglepetésre 3:0-ra nyert a még csak 16 éves nagy reménység. 3-2-re szépítettünk.

Reynolds lépett asztalhoz Hoffman ellen. Jól mozgatta ki a hazai játékost, akinek ez nem feküdt és fonák helyett inkább középre vagy tenyeresre játszva 3-1-re győzött a miskolci játékos. Kiegyenlítettünk! 3-3.

Széll simán verte Kanabét (3-0). A komlói játékos rosszul fogadta Zsolt szerváit. Ezután simán befejezte a pontokat. Vezetünk! 3-4

Itt sajnálhatjuk csak igazán az elpazarolt két mérkőzést...

Molnár nagyon rosszul kezdte az első két szettet Hoffman ellen, végig ellenfele fonákját játszotta, sablon labdákkal, mélységi mozgásra nem kényszerítette, aki könnyen ki tudta mozgatni a fiatal játékosunkat. A harmadik szett előtt taktikát váltottunk, szinte csak tenyeresre és középre, éles pörgetésekkel bombázta ellenfelét és egyenlített. A döntő szettben pár szerencsés pontot kapott István és veszített. Ebben is több volt! 4-4

Sabján ellen próbált javítani Széll. 13-11,9-11,9-11,11-9 az első négy szett. Nagy csata volt. A mindent eldöntő szettre Széll nagyon összekapta magát. Végig magabiztosan játszott, néha a szerencse is mellé állt és 11-2-re hozta a döntő szettet. Nagyon szép győzelem volt! 4:5 ide, már a döntetlen biztos.

Sajnos az utolsó meccsen Reinholds simán kikapott Kanabétól, így a vége 5-5, döntetlen.

Összegezve, egy megnyert mérkőzést hozott döntetlenre a DVTK-Volán első csapata. Kár volt érte...

Asztalitenisz Extraliga 1. forduló

Komló - DVTK Volán 5:5

Győztek
Széll 2
Molnár 1
Reinholds 1
Széll- Molnár páros

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!