- Mi járatban Miskolcon?
- Az elmúlt hét évben Londonban éltem. Most a családomat látogatom meg Nagybányán, és útközben betértünk Miskolcra is. Nagyon szerettem itt élni, kíváncsi voltam, mi történt az elmúlt években, illetve szerettem volna meglátogatni azokat, akikkel 2007 és 2009 között kötöttem barátságot. Fiam imádta a Barlangfürdőt egykor, de természetesen már egyáltalán nem emlékszik rá, ezért oda is ellátogattunk. Az indulás előtt üzenetet váltottam egykori edzőmmel, Benczés Miklóssal, akiről gyorsan kiderült, hogy ismét a DVTK-nál dolgozik. Meg is hívott, hogy látogassam meg az új edzőközpontot, dióhéjban ennyi érkezésem története.
 
- Milyen érzés visszatérni?
- Amikor Diósgyőrben játszottam, akkor csak egy élvonalbeli csapata volt a klubnak, manapság pedig az első csapaton kívül látom az infrastrukturális fejlesztéseket, az utánpótlás-nevelési a stratégiát, és a reményteljes jövőt. Ha minden tervet sikerül megvalósítani, akkor biztosan Magyarország legnagyobb klubja lesz a DVTK.
 
 
- Milyen emlékeid vannak a DVTK-ról?
- Már akkor is sokkal rendezettebb, és jobb viszonyok fogadtak a DVTK-nál, mint amit Romániában hagytam. Nagyon kedves embereket ismertem meg Diósgyőrben, közülük biztosan emlékeznek a szurkolók is a japán Homma Kazuo nevére, jóban voltam szerb Djordje Kamberrel (aki már magyar állampolgár, és jelenleg a Honvédban játszik -  a szerk.), a magyarok közül pedig Köteles Lászlóval, aki később a Bajnokok Ligájában is védett. De másokra is emlékszem, nem is olyan régen Lakatos Bélával és Takács Péterrel váltottam néhány szót az interneten, de azt is tudom, hogy Vitelki Zoltán néhány meccs erejéig már a DVTK első csapatának a kispadján is ült.
 
Azonban legelső, és legfontosabb emlékem, hogy fiam akkor született, amikor a DVTK játékosa voltam. A feleségem éppen egy meccs idejére volt kiírva. Valószínűleg egyfolytában első gyermekem születése körül járt minden gondolatom, nem pedig a bajnokira koncentráltam, aminek az lett a következménye, hogy megsérültem. Így ott lehettem fiam születésénél. (Azt már Benczés Miklós tette hozzá, hogy a kicsi egy, a Micimackóból ismert Füles plüssfigurát kapott a csapattól ajándékba, ezzel utalva Florin Pelecaci magyar becenevére, ami Csacsi volt - a szerk.)
 
- És a pályán?
- Egy MTK elleni találkozó ugrik be elsőre, azt gondolom, azon minden bejött. A legnagyobb gólt viszont Angyalföldön, a Vasasnak lőttem, mintegy 45 méterről találtam be az ellenfél hálójába.
Sajnos sokszor voltam sérült (másfél szezon alatt 22 bajnokin viselte a DVTK mezét -  a szerk.), ezért nem tudtam tartósan olyan teljesítményt nyújtani, amit elvártam magamtól. Emiatt döntöttem végül úgy, hogy alacsonyabb szinten folytatom.
 
- Mi történt veled az elmúlt években?
- Amikor 29 évesen távoztam Diósgyőrből, akkor gyakorlatilag befejeztem a profi pályafutásom. Angliában játszottam még a Bath City csapatában és más alacsonyabb osztályú klubokban, miközben testnevelő tanári diplomámat is hasznosítottam. Végül az FC Romania csapatához igazoltam, ahol egy idő után én lettem az edző is, és egymást követően öt esztendőn keresztül sorra nyertük a bajnokságokat. Végül a Haringey Borough FC-nél ismét félprofiként játszottam, ma pedig futball ügynökként dolgozom.
 
- Játékosügynök lettél?
- Perform Better Sport Club néven építem évek óta a vállalkozásom. Nem játékosokkal “kereskedünk”, hanem az edzőink iskolákban tartanak a gyerekeknek foglalkozásokat, mostanra már mintegy hatszáz gyerekkel dolgozunk. Nagyon sokan fociznak Angliában, nem tanulhat mindenki egy nagy klub akadémiáján, viszont ez kitűnő ugródeszka lehet a legtehetségesebbeknek. Szeretnék egy saját, a diósgyőrihez hasonló, de nem olyan nagy edzőközpontot, ahol a főépületet pályák ölelik körbe, mert jelenleg csak bérelt létesítményekben dolgozunk.
 
Emellett segítünk fiatal román labdarúgóknak, hogy sokkal jobb körülmények közt, Angliában fejlődjenek. Így kerültem kapcsolatba az Aston Villa, a Chelsea vagy éppen a Leicester City akadémiájával. A legidősebb tehetség 16 esztendős, azaz ez egyelőre befektetés a jövőbe, hiszen 18 év alatti játékosok esetében nincs ügynöki jutalék.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!