Bradley Smith már hétfőn este bemutatkozott a hazai közönségnek (Fotó: Bán Olivér)

 

Főiskolai éveit a Saint Mary's Huskies csapatában töltötte a kanadai egyetemi ligában, Halifaxban. A pénzügyi diploma megszerzése utána egy évig nem játszott, utána a Hong Kong Tycoons csapatában tért vissza a jégre, ahol 14 meccsen 68 pontot szerzett védőként. Az idei szezont a Dunaújvárosi Acélbikák csapatánál töltötte, mielőtt hozzánk került. A Mol Ligában 45 mérkőzésen 7 gólt lőtt és 36 pontot szerzett valamint mindössze 18 percet volt kiállítva. Leppanen sérülése és Dudas hatmeccses eltiltása miatt fontos szerep vár rá a védekezésben a rájátszás során.

- Dunaújvárosban kezdtem a szezont – mondta el Bradley Smith. - Nehéz időszakon megy keresztül most a csapat, ezért nem értük oda a rájátszásba. Nagyon örülök, hogy itt lehetek a DVTK Jegesmedvéknél, bevallom váratlanul ért a megkeresésük. Mindig jó érzés egy tabella élén álló csapathoz igazolni és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy sikerek legyünk a playoffban.

- Úgy gondolom, hogy Smith jó érkezése jót fog tenni az egyébként is nagyon erős védekező szekciónknak – mondta el Jason Morgan, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. - Egy nagyon jó testfelépítésű játékosról beszélhetünk. Magasságának köszönhetően távolra elér a botjával és kiválóan irányítja hátulról a játékot. A bemutatkozó mérkőzésén egyszerűen és okosan játszott, jól védekezett. Elsősorban Leppanen pótlására érkezett, mivel a finn védőnek műteni kell a vállát.

- Leppanen sérülését követően gyorsan kellett dönteni és tető alá hozni az átigazolást, de szerencsére mind az MJSZ-ben, mind pedig a DAB-nál nagyon készségesen és profin álltak az ügyhöz - mondta el Egri Gergely, a DVTK Jegesmedvék csapatmenedzsere. - Külön köszönjük a DAB edzőjének, Lee Gilbertnek a segítségét, aki rögtön partner volt abban, hogy ez a kiváló, fiatal játékos még 2 hónapig játékban legyen, úgy hogy közben hasznos tagjává válik új csapatának.

Brad Smith

Születési idő: 1988. április 14.
Születési hely: Summerside, Kanada
Állampolgárság: kanadai
Ütőfogás: bal
Magasság: 191 cm
Súly: 93 kg
Poszt: hátvéd

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!