Ferencváros, Kecskemét, III. Kerület, Csepel, Vasas, BKV, Siófok, Debrecen, Diósgyőr. Hosszú csapatnévsor, viszont aki ismeri a mai magyar futball viszonyait, az nem csodálkozhat azon, ha egy játékosnak számos csapatban kell szerencsét próbálnia pályafutása során. Hegedűs Gyula egyértelműen a Lokival volt a legeredményesebb, hiszen háromszoros bajnoknak vallhatja magát. Na, de mire megy ,,Hege" nélkül a DVSC, meg tudja-e védeni zsinórban negyedszer is elsőségét?

- Szerintem a Loki lesz a bajnok. Jó csapat az MTK és az Újpest is, de én a hajdúságiakra tippelek. Nem azért, mert ott játszottam és olyan jó barátaim vannak a keretben, mint például Csernyánszki Norbi, akivel már Siófokon is együtt játszottunk, hanem mert őket érzem a legerősebbnek.

Hasonlóan ,,Mogyihoz", te is a Fradiban nevelkedtél. Talán két csapatra való játékos van már, akiről a zöld-fehérek könnyen lemondtak és most máshol stabil élvonalbeli labdarúgók.

- Az az igazság, hogy fiatalon mindenki szeretne bekerülni annak a klubnak a felnőtt csapatába, ahol nevelkedik. Ugyanakkor csalódás éri, ha rájön, nem számítanak rá. Én Kecskemétre kerültem tizennyolc évesen a Fradiból és utána jöttek azok a csapatok, ahol még szerepeltem. Utólag már nem bánom a váltásokat és kár is azon rágódni, hogy miért kerültem el onnan.

Mi volt az oka a sok klubváltásodnak?

- Hol az élet hozta a változtatást, hol pedig egy nagyobb kihívás miatt cseréltem csapatot. Siófokon például jó kis keretünk volt, remekül szerepeltünk, de a Debrecen hívása nagy lehetőséget jelentett, amit a három bajnoki cím bizonyít. Aztán egyre kevesebb lehetőséget kaptam, így kerültem ide Diósgyőrbe. Folyamatosan játszom, ami nem kell mondanom mennyire fontos egy játékosnak. És, hát persze a közönség szeretete, az a hangulat, amit teremtenek sokat jelent nemcsak nekem, de az egész csapatnak is.

És még milyen hangulat lenne, ha csapat olyan sikereket érne el, mint az utóbbi időben a Loki.

- Alighanem rendre telt ház lenne. A diósgyőri szurkolók imádjak a csapatot, megérdemelnék, hogy hasonló sikereket éljenek át.

Veled vagy nélküled? Elek Norbihoz hasonlóan neked is lejár a szerződésed.

- A klub felől már jelezték, hogy hamarosan leülünk tárgyalni. Van még hátra néhány forduló, most azokra a meccsekre kell koncentrálni, utána pedig eldől a folytatás. Norbihoz hasonlóan én is maradni szeretnék.

Gyarmaty Attila