Italee Lucas (Fotó: Szabó Gábor)

- Augusztusban érkeztél Miskolcra és rögtön másnap edzésbe is álltál. Afrika után Magyarország nem túl nagy váltás?
- Igen, Afrikában töltöttem az elmúlt szezont, ahol csapatommal megnyertük a Bajnokok Ligáját. Ez nagyon nagy elismerés volt számomra, és az is, hogy megválasztottak a sorozat legértékesebb játékosának. Nos, ezzel a háttérrel érkeztem Miskolcra úgy, hogy Afrika rengeteg sikerélményt adott nekem. Természetesen már érkezésem előtt megkezdtem az edzéseket és az első hetek tapasztalatai alapján kijelenthetem: ez egy győzelemre érett, kiváló csapat, amely a közös munka után még jobb lesz.

- U19-es világbajnokságot nyertél, szerepeltél a Tulsa Shock WNBA csapatában, majd megfordultál Izraelben, Romániában, Spanyolországban, legutóbb pedig Afrika Klub Bajnokságot nyertél. Ennyi tapasztalattal és ilyen eredményességgel a hátad mögött milyen célokkal érkeztél a DVTK együtteséhez?
- Azért jöttem a DVTK-hoz, hogy érmet szerezzen a csapatom és ez az érem a lehető legfényesebb legyen. Ezért egyébként én személy szerint mindent meg fogok tenni. Erre garancia lehet az a tapasztalat, ami a hátam mögött van. A DVTK-t nem nagyon ismertem, mielőtt ide szerződtem, de az eddigi tapasztalataim nagyon pozitívak minden szempontból. López vezetőedző, a csapatom és az én egyéni célom is az, hogy a csapatunk előrelépjen a tavalyi évhez képest és minden sorozatban a lehető legeredményesebben szerepeljünk. Minden erőmmel segíteni fogom a csapatot a kitűzött céljaink megvalósításában.

- Edződdel, Maikel Lopezzel ellenfélként néztetek farkasszemet a spanyol bajnokságban és elmondása szerint sok borsot törtél csapata orra alá. Most egy csapat sikeréért dolgoztok. Mi lehet a közös siker kulcsa?
- Természetesen a közös célok és az, hogy most egy hajóban evezünk. López vezetőedzőt kiváló szakembernek tartom, akinek a javaslatára érkezhettem a DVTK-hoz. A Maikel Lopez által felvázolt játékstílus olyan, amivel azt gondolom, hogy azonosulni tudok teljes mértékben. Így remélem lesz lehetőségem arra, hogy mind Lopez vezetőedző elképzeléseit, mind a szurkolók elvárásait a pályán is megvalósítsam a csapattársaimmal együtt.

- Mennyire sikerült az eltelt pár napban felfedezni Miskolcot, mik az eddigi tapasztalataid?
- Nos, pár hete vagyok még csak Miskolcon és az edzések miatt továbbra is kevés az időm, hogy alaposan megismerjem a környezetem. Elsőként azt szeretném, hogy jól összeszokjak a csapattal és minél jobban megismerjük egymást a játékosokkal, mert ez mindennek az alapja. Ezt követően jöhet majd a környezetem és a város feltérképezése, akár a csapattársaimmal való közös programok keretében. Ami viszont nagy örömmel és boldogsággal tölt el: látni a DVTK egyedi és megismételhetetlen szurkolótáborát. Bízom abban, hogy a szurkolók mindig ekkora lelkesedéssel segítenek majd minket győzelemre a mérkőzéseken, mint ahogy azt a legutóbbi Cassovia Košice elleni edzőmérkőzésen is tették.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!