Naignouma Coulibaly

Mima eddigi pályafutását a rendkívül erős francia bajnokságban töltötte. A tavalyi szezonban az Arras csapatában 12 pontot és 13 lepattanót átlagolt, és ezzel az egész bajnokság második leghatékonyabb játékosa lett.

2010-ben a Mali válogatott tagjaként szerepelt a világbajnokságon is, ahol a harmadik legtöbb lepattanót szerezte, olyan világsztár centereket megelőzve, mint Lauren Jackson vagy Yelena Leuchenka. Többször szerepelt az Európa Kupában és az Euroleague-ban is, ez utóbbi sorozatban 2013-ban átlagban 22 perc alatt 8 pontot 7 lepattanót szerzet.

- Nagy várakozással tekintek a miskolci szereplésem elé, szeretnék bajnoki címet nyerni. Az nemzetközi kupában különösen fontosnak tartom a jó eredményt annak érdekében, hogy a város, a közösség jó hírét elvigyük Európába - nyilatkozta Naignouma Coulibaly.

- Fontos puzzle darab került a helyére, lassan teljes a csapat. A légiósok mellett Czank, Bálint és Szécsi személyében három kiváló felnőtt magyar válogatott játékossal is számolhatok, így már csak egyetlen középjátékosra van szükségünk, aki remélhetőleg hamarosan szintén aláír - mondta Maikel Lopez, a DVTK vezetőedzője.


Az Aluinvent-DVTK játékosai

Akik tavaly is a csapat tagjai voltak
Bálint Réka
Czank Tímea
Dubei Debóra
Horváth Bernadett
Szabó Brigitta
Szabó Petra

Új igazolások
Szécsi Orsolya
Italee Lucas
Romina Ciappina
Naignouma Coulibaly

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!