A szemerkélő eső ellenére a mérkőzés kivalló hangulatban, csaknem háromezer szurkoló előtt vette kezdetét. A két tábor irigylésre méltó hangulatot teremtett, hiszen a vendégeket is elkísérte 200 drukkerszurkoló. A DVTK tartalékcsapatában kizárólag saját nevelésű játékosok léptek pályára. A rutint ezúttal Bacsa Patrik és Eperjesi Gábor képviselték.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A diósgyőri fiatalok cseppet sem voltak megilletődve, az NB I-es kerettel felálló, bajnokesélyes Nyíregyházával szemben. Mind a két csapatnak voltak ígéretes lehetőségei, gól azonban egyik oldalon sem született.

A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták. Helyzetek itt is, ott is adódtak. A 76. percben Pölöskei Péter fejesgóljával megszerezte a vezetést a Nyíregyháza. A DVTK fiataljai mindent megtettek az egyenlítésért, de sajnos nem sikerült a pontszerzés. A mérkőzés végén a játékosok megköszönték a szurkolók támogatását és következhetett az utánozhatatlan, csak Diósgyőrben jellemző közös ünneplés.

NB III. Keleti csoport 31. forduló

DVTK tartalék - Nyíregyháza Spartacus FC 0-1 (0-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 2874 néző. Játékvezető: Farkas Mátyás (Temleitner Krisztián, Sándor Zoltán)
DVTK tartalék: Egyed - Bodnár, Csicsvári, Mahalek, Lőrincz - Szabó I B., Kövér, Eperjesi, Oláh B., Ternován P. - Bacsa. Vezetőedző: Sütő Szilárd
Nyíregyháza SFC: Ovszijenko - Szokol, Raković, Rubus, Törtei - Kostić, Ramos, Szalai V., Farkas M. - Rezes,  Pölöskei P. Vezetőedző: Mátyus János

Csere: Ramos helyett Pálinkás az 50., Ternován P. helyett Icsó a 72. percben, Pölöskei helyett Kapacina a 86. és Rezes helyett Kiss a 93. percben.
Sárga lap: Rakovic az 54., Szokol a 63. és Oláh B. a 93. percben.
Gólszerző: Pölöskei (0-1) a 77. percben.

Sütő Szilárd: - A csapat ma úgy ment ki a pályára, hogy eredménytől függetlenül vastaps fogadja őket, amikor lejönnek. Úgy gondolom, hogy ez sikerült. A diósgyőri szurkolók értékelték azt a fajta akaratot és hozzáállást, amit a srácok ma kivittek magukkal a játéktérre. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk pontot szerezni, de szeretném megköszönni a drukkereknek azt a hangulatot, ami az NB I.-es mérkőzéseken is ritka. A szurkolóink fantasztikusak voltak, a srácok mindent megtettek. Sajnálom, hogy így alakult.
Mátyus János: - Mindenkinek, aki a mai mérkőzésen részt vett, edzőknek, játékosoknak, szurkolóknak gratulálok, mert ez nem harmadosztályú mérkőzés volt, semmilyen szempontból. A körítéshez méltő találkozót láthattunk, le a kalappal a diósgyőri fiatalok előtt, de úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!