A kettes és hármas posztokon bevethető 178 cm magas Romina már 17 évesen bemutatkozott hazája élvonalában, 2005 és 2010 között a sokszoros belga bajnokcsapat Namur gárdáját erősítette. Utolsó hazai évében a bajnokságban és az Európa Kupában is 15 pontos átlagot produkált. 2010-ben a szlovák élvonalba szerződött, majd Olaszországban, Franciaországban és legutóbb Spanyolországban légióskodott. Kiemelkedő képességeire és teljesítményére a tengerentúlon is felfigyeltek, 2012-ben a női NBA-ben szereplő Atlanta Dream szerződtette.

Romina 26 éves kora ellenére már komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, két szezont játszott az Euroleague-ben, hármat pedig az Európa Kupában. Legutóbb 2013-ban szerepelt az európai porondon: a francia Hainaut Basket játékosaként 12 pontot és 5 lepattanót átlagolt, és csapatával a legjobb 8 közé jutott az Európa Kupában.

Romina Ciappina


- Örülök, hogy a magyar bajnokságban szerepelhetek, amelyik Európa egyik legerősebb és legszínvonalasabb versenysorozata, tele női NBA játékosokkal. Komoly célokért harcol a DVTK, és én mindent meg fogok tenni, hogy ezeket el is érjük - mondta Romina Ciappina.

- Nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékost sikerült szerződtetnünk Romina személyében, aki több poszton is bevethető. Biztos vagyok benne, hogy szurkolóink hamar megkedvelik csupaszív játékát - nyilatkozta Maikel Lopez a DVTK vezetőedzője.

A következő napokban tovább erősödik majd az Aluinvent DVTK Miskolc kerete, elsősorban magas posztokon várhatóak új játékosok.


Az Aluinvent-DVTK játékosai

Akik tavaly is a csapat tagjai voltak
Bálint Réka
Czank Tímea
Dubei Debóra
Horváth Bernadett
Szabó Brigitta
Szabó Petra

Új igazolások
Szécsi Orsolya
Italee Lucas
Romina Ciappina

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!