Január 4-én jelentkeztek először munkára 2024-ben a diósgyőri labdarúgók, akik először orvosi vizsgálatokon és fizikai teszteken vettek részt két csoportban. Akikre pénteken került sor, azok pedig külön edzettek, majd pénteken megfordult a beosztás, szombaton viszont már együtt edz az egész csapat.

- Jólesett visszatérni Diósgyőrbe - kezdte Lukács Dániel. - Vérvétellel, EKG-vizsgálattal és hasonlókkal kezdődött, majd spiroergometria következett (az idővel egyre nagyobb dőlésszögű futópadon kellett gyorsuló intenzitással sétálni, kocogni, majd futni - a szerk.), végül pedig többféle módon mérték a lábizmok erejét.

A DVTK bajnokként tért vissza az élvonalba a tavasz végén, ahol a hetedik helyen telel 6 pontra a dobogótól és 9 pontra a kieső zónától.

- Összességében jó évet zártunk - értékelt. - Feljutottunk az élvonalba, ami nagy szó, és ezen kívül megdöntöttünk egy-két rekordot, ami külön öröm. Ősszel pedig ugyan játszottunk néhány rosszabb meccset, de jókat is, és nem állítom, hogy szomorú lennék, ha előrébb állnánk, de örülök annak, hogy a középmezőnyben zártuk az őszt.

A diósgyőri labdarúgók az utolsó bajnoki mérkőzést követően december 17-től kaptak pihenőt.

- Jólesett már egy kis pihenés, bár végül kevesebb lett, mint amire számítottunk. Sorra látogattuk a családtagokat, mindig történt valami, de legalább együtt töltöttük az időt, ami feltöltött, és boldog vagyok, hogy így teltek az ünnepek.

A DVTK játékosai közvetlenül karácsony után elkezdték az egyéni felkészülést, mindenki kapott napi futóprogramot, amit teljesíteni kellett, beleértve január elsejét is.

- Egy átlagos szilvesztert követően a január elsejei futás is könnyen ment, hiszen én már éjfélkor aludtam - árulta el a DVTK 10-es játékosa. - Nyilván, aki kicsit odacsapott, annak nehezebb dolga lehetett.

Szombaton már együtt edz az egész csapat, majd a következő hét vasárnapján elindul a téli edzőtáborba a DVTK.

- Minél több labdás gyakorlatot, és annál kevesebb száraz futást várok a felkészüléstől - osztotta meg. - A jövő héttől hidegebb időjárást jeleznek a meteorológusok, abba még belecsúszunk, de utána elutazunk az edzőtáborba, hogy minél jobb körülmények között, melegebb helyen és füves pályán tudjunk felkészülni a folytatásra. Alig várom, hogy belecsapjunk a munkába!

Végezetül azt kérdeztük, hogy mit vár a bajnoki folytatástól.

- Természetesen minél több győzelemmel és minél jobb játékkal lennék elégedett tavasszal. Ezen kívül azt szeretném, hogy kevesebb gólt kapjunk, mint az előző félévben. A magam részéről pedig még több gólt szeretnék lőni, és minél több gólpasszt adni. Ezeket a számokat szeretném növelni tavasszal - sorolta végezetül Lukács Dániel.

A DVTK programja

2023. december 27., szerda
Az egyéni felkészülés kezdete személyre szabott program alapján

2024. január 4., csütörtök
A csapat felkészülésének kezdete (egészségügyi felmérések és fizikai tesztek)

2024. január 6., szombat
Csapatedzések kezdete

2024. január 14-26. vasárnap-péntek
Edzőtábor (Dél-Spanyolország)
A részletes program később.

OTP Bank Liga 18. forduló

2024. február 3., szombat
17:30 DVSC - DVTK