2013. szeptember 7-én szenvedett végzetes balesetet az az autóbusz, amely a Sopron elleni edzőmérkőzésre vitte volna a győri női kosárlabdacsapatot. A balesetben elhunyt Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző, a szerb légiós, Nataša Kovačević lábát amputálni kellett és többen szenvedtek törést, zúzódást.

A szomorú évforduló alkalmából a győri csapat és a vezetőség a baleset helyszínén, Kapuvár és Vitnyéd között emlékezett meg a tragédiáról. Vasárnap 11 órakor a baleset helyszínén emléktáblát és koszorút helyeztek el a tragédiában elhunyt két csodálatos sportember, Tapodi Péter és Fűzy Ákos emlékére, majd délután emlékmérkőzést játszik az UNI-Győr és az Aluinvent-DVTK.

Az Aluinvent-DVTK így emlékszik Tapodi Péterre, a korábbi diósgyőri sikeredzőre, akinek irányításával bajnoki bronz- és Magyar Kupa-ezüstérmet szerzett a Diósgyőr. A győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház sportcsarnokában fél öttől hagyományteremtő céllal rendezik meg a Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emlékmérkőzést.

A győri klub az emlékmérkőzés előtt adja át a legjobb edzőnek járó Tapodi Péter-vándordíjat, míg a legjobb játékos a Fűzy Ákos-vándordíjat veheti át.

Pécsett sem feledkeztek meg Fűzy Ákosról. Halálának első évfordulóján, a család, a barátok, a sporttársak és a város képviselői jelenlétében emléktáblát avattak emlékére a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!