A DVTK kettősét közeledve a parasznyai célhoz megdobta egy bukkanó, az autó irányíthatatlanná vált és nagyon összetört. A kasztni és több alkatrész is megsemmisült, de a csapat hatalmas munkával újjá varázsolta az R5-ös Ford Fiestát.

- Valóban ez volt a legfontosabb, egyáltalán nem szerettük volna elengedi a folytatást – mondta a Taxi4 Vértes Rallye előtt Hadik András. - Az egri dobogóval összetettben nem akkora a lemaradásunk, hogy a hátralévő három hétvégén ne lehet ezt lefaragni. Másrészt úgy érzem, hogy ez futam is jónak ígérkezik, kedvelem a tempós gyorsasági szakaszokat. Az egynapos programmal sincs bajom, azt viszont sajnálom, hogy valamivel rövidebb lesz a teljesítendő össztáv. Ez azért is lényeges, mert ha hibázik az ember, akkor kevesebb lehetősége van arra, hogy ezt helyrehozza. Úgyhogy maximális koncentrációra van szükség, hogy ebben a pokolian erős élmezőnyben ismét jó eredményt érjünk el.

A verseny neve ugyan újnak számít a szakágban, a pályák viszont nem. A rendező ugyanis móri központtal, de a Székesfehérvár Rallyn használt szakaszokra küldi rá a teljes mezőnyt. A hazai sorozat idei negyedik állomása egy versenynapra korlátozódik, vasárnap összesen kilenc gyorsasági vár a benevezett párosokra.

- Bármi megtörténhet, három futam előttünk áll, szeretnénk a lehető legtovább harcban lenni a bajnoki címért - folytatta a DVTK ralisa. - Ehhez most is jól kellene szerepelnünk, ezért a verseny előtt még időt kell szánnunk a tesztelésre is. Lyukóbányán is azért indultunk el, mert korábban éreztem egy-két hiányosságot az autóban, ezt akartuk kijavítani. Sajnos azon a hétvégén eddig már nem jutottunk el. Azt szeretnénk elérni, hogy kényelmesen és gyorsan tudjunk közlekedni az R5-ös Fiestával, ehhez még bizonyos dolgokat végre kell hajtanunk. Most viszont bízom benne, hogy a nehéz helyzet ellenére a Vértes Rallyn eredményesen tudunk szerepelni, amivel megteremthetnénk magunknak az esélyt egy jó év végi helyezés megszerzésére.

A magyar bajnokság jelenleg fél távnál áll. A salgótarjáni, a miskolci és az egri hétvége után következik a Vértes Rally. Jelenleg az éves pontversenyben a címvédő Vincze Ferenc, Bacigál Igor kettős vezet, tizenöt ponttal megelőzve a második Velenczei Ádám, Szőke Tamás egységet. Hadikék a harmadik pozícióban állnak, további kilenc ponttal lemaradva. A hátrány azonban nem akkora, hogy ne lehetne szorossá, érdekessé tenni a szezon hátralévő részét.

A Taxi4 Vértes Rally menetrendje

Október 11. (vasárnap):

Gyorsasági szakaszok:

7.56, GY1 - Oroszlány/1
8.44, GY2 - Csákberény/
9.25, GY3 - Nagyveleg/1
12.10, GY4, Oroszlány/2
12.55, GY5 - Csákberény/2
13.36, GY6 - Nagyveleg/2
16.19, GY7 - Oroszlány/3
17.04, GY8 - Csákberény/3
17.52, GY9 - Oroszlány/4
18.52, Céldobogó, Mór

A magyar ralibajnokság állása három futam után

  1. Vincze Ferenc, Bacigál Igor             (Skoda Fabia Rallye2 EVO) 71 pont
  2. Velenczei Ádám, Szőke Tamás        (Skoda Fabia R5 EVO) 56 pont
  3. Hadik András, Kertész Krisztián     (Ford Fiesta R5 MK II) 47 pont
  4. Turán Frigyes, Bagaméri László      (Volkswagen Polo R5) 41 pont
  5. Csomós Miklós, Nagy Attila           (Skoda Fabia R5) 22 pont
  6. Osváth Péter, Papp Tamás               (Skoda Fabia R5) 22 pont