Az egri bronzérem annak fényében is remek eredménynek tekinthető, hogy András számára a széles, nagy tempójú Eger környéki pályák annyira nem fekszenek.

- Összességében jó versenyen vagyunk túl, amelyen értékes pontokat gyűjtöttünk, és végre ismét a dobogón állhattunk - értékelt az egri célban Hadik András. - Nekem Egerben mindig van egy kis hiányérzetem, de ezek a szakaszok stílusából adódik csupán. Ezeken a gyorsaságikon sok helyütt hiányzik a rali ritmusa. Egyenesek után jön egy kanyar, esetleg egy lassító. Most is így volt, de amikor jött egy extrém helyzet, máris jobban éreztük magunkat. Gondolok itt az esti szakaszra, amit nagyon élveztünk, és meg is tudtunk nyerni. Amikor viszont valamelyest kiszámítható dolgok jöttek, akkor egy kis plusz hiányzott. Az első nap végén még bíztam a győzelemben, de ezen a ponton kell a két fiatalnak gratulálni. Vincze Ferenc és Velenczei Ádám is pokolian gyorsan versenyzett, megérdemelten végeztek előttünk Egerben.

A DVTK párosa Salgótarjánban egy árokjárás miatt sok időt vesztett, így nem volt esélye arra, hogy dobogóra álljon a szezonnyitón. A tragikus Miskolc Rallyn egyik páros sem kapott pontot, most viszont Egerben ismét sikerélményben lehetett részük. Sok van még hátra az idei bajnokságból, ezért minden egyes részsikert igyekeznek megbecsülni.

- Meg kell becsüljük ezt az eredményt, mert jelen helyzetben nagyon értékesnek számít. A verseny előtt egy nappal vált véglegessé az indulásunk, ami egy kicsit felborította a felkészülésünket is. A tizenegy gyorsaságin tudásunk legjavát nyújtottuk, egyszer sem éreztem, hogy ezeken a pályákon gyorsabban tudnék autózni. Összességében rendben volt ez hétvége, előre tekintünk, és igyekszünk a magyar bajnokság második felében a lehető legtöbb pontot összegyűjteni.

A magyar ralibajnokságban eddig három futamot rendeztek meg, a hat állomásból álló sorozat októberben a Vértes Ralival folytatódik.

A Q8 Oils Eger Rally végeredménye

  1. Vincze Ferenc, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 1:02:37,4
  2. Velenczei Ádám, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +6,8
  3. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MK II) +13,8
  4. Petr Semerád, Jiri Hovorka (Skoda Fabia Rally2) +1:10,9
  5. Német László, Szabó István (Skoda Fabia R5) +1:30,3
  6. Balogh János, Holczer Dániel (Ford Fiesta MK II) +1:31,7