-Talán nem titok, hogy a tavalyi remek teljesítményedre sokan felfigyeltek és több erős ligában szereplő topcsapat is érdeklődött irántad. Végül milyen tényezők miatt döntöttél úgy, hogy visszajössz és nálunk folytatod a pályafutásod?
- Valóban több csapat is megkeresett, végül úgy alakult, hogy az lesz a legjobb döntés számomra, ha visszajövök. Örülök, hogy így alakult, szerettem Miskolcon játszani, jól éreztem magam a csapatban, jól ment a játék és a körülmények is nagyon jók. Minden adott a fejlődéshez. Továbbá éreztem, hogy a szurkolók is szerették volna, hogy Miskolcon folytassam a pályafutásomat, ez nagyon jó érzéssel töltött el.

- Hogyan telt számodra a bajnokság befejezése óta eltelt időszak, és hogyan haladt a sérülésed utáni rehabilitációd?
- Többnyire a sérülésem rehabilitációjával és az egyetemi vizsgákra való tanulással telt az idő június végéig. Sikerült befejezni az egyetemet is. Azóta az edzéseké a főszerep, emellett sok időt töltöttem a családommal és a barátaimmal. A rehabilitáció sajnos nagyon sok időt és türelmet vett igénybe, de szerencsére az utóbbi időben jó irányba haladt a dolog. Sokat javult és nagyon bízom benne, hogy nem lesz gond a jégen sem.

- Milyen edzésekkel készülsz jelenleg és a terveid szerint mikor csatlakozol a csapat edzéseihez?
- Jelenleg száraz edzésekkel készülök folyamatosan és a napokban már jégre is fogok tudni menni. Ha minden jól megy augusztus 24-től csatlakozok Miskolcon a csapat edzéseihez.

- Tavaly gyorsan beilleszkedtél a csapatba és hamar bizonyítottál most viszont már ismerős közegbe érkezel. Ennek tudatában milyen célokkal kezded meg a szezont?
- Igen, úgy érzem, hogy nagy előnyt jelent, hogy ismerős közegbe érkezek, ismerem a csapattársakat és a várost. A célom az, hogy a lehető legtöbbet fejlődjek, meghatározó játékosa legyek a csapatnak és eredményes játékkal segítsem a csapatot a közös célok eléréséhez. Remélem hogy az idei szezonban elkerülnek a sérülések engem is meg a csapattársaimat is és sikerül megvalósítani a céljainkat.

Névjegy

Név: Részegh Tamás
Születési hely: Csíkszereda
Születési idő: 1997. július 31.
Súly: 77 kg
Magasság: 177 cm
Poszt: csatár

Pályafutása

2019 - DVTK Jegesmedvék
2018/2019 SC Csíkszereda (Erste Liga)
2017/2018 Fehérvári Titánok (Erste Liga)
2015-2017 Pirati Chomutov U20 (Cseh U20)
2013-2015 HK Ruzinov 99 Bratislava U18 (Szlovák U18)
2012/2013 SC Csíkszereda II (Román bajnokság)
2011-2013 SC Csíkszereda U18

Sikerei

2017/2018 EBYSL bajnok 
2018/2019 Divízió 1/B világbajnoki aranyérem