Az DVTK röplabda csapatának egyik új igazolása Tóth Réka, aki a tavalyi szezon második felében csatlakozott az utánpótlás csapathoz, majd bekapcsolódott a felnőtt csapat munkájába is.

-Tóth Réka Tiszaújvárosban született, oda is jár iskolába, ezért ez korábban megnehezítette az edzésekre járást. Idén viszont részt tud venni délelőtti és délutáni edzéseken is egyaránt - árulta el Toma Sándor, szakmai igazgató. - Réka egy tehetséges, jó alkatú és technikás játékos. Könnyen fel tudta venni a fonalat, ebből kifolyólag számítunk eredményes játékára.

- Másik friss igazolásunk, Mészáros Zsófia jó tapasztalatokkal rendelkező, kaposvári születésű játékos. Édesapja röplabdaedző. Tavaly Jászberényben játszott extraligás csapatban. Zsófia feladó posztra érkezett, így ketten fognak Sitku Renátával ezen a poszton játszani. Reményeink szerint hamar összhangba fog kerülni a csapattal és megcsillogtathatja tudását.

- A tavalyi év elején Tamás-Szabó Barbara egészségügyi vizsgálatai elhúzódtak, így volt egy másfél hónapos hullámvölgy a csapat számára. Sitku Renáta is súlyos térdsérüléssel bajlódott, amely nehezen gyógyult, ez is leterhelte a csapatot. Úgy gondolom, az idei évben ebben előre tudunk lépni. Örülök, hogy a csapat nagy részével sikerült megállapodni és ezúton szeretném megköszönni a tavalyi munkájukat Tamás-Szabó Barbarának, Leidgeb Noéminek és Sitkey Mariannak. Továbbá köszönjük Julia Topor-nak és Alex Donaghy-nak is, hogy hozzásegítettek bennünket a feljutáshoz - tette hozzá Toma Sándor.

- Szeptembertől várható a légiósok érkezése, addig ezzel a szűk kerettel dolgozunk, amelyet megerősítünk fiatalokkal. Kiegyensúlyozott, szép eredményeket tűztünk ki célul.

 

2020/21-es DVTK női röplabda kerete:

Kiss Emese
Bertók Bettina
Szajkó Tímea
Dömsödi Tamara
Kovács Edina
Kundrák Eszter
Sitku Rnáta
Egri Klaudia
Tóth Réka
Mészáros Zsófia