Ebéd után sorban álltak meg a DVTK Stadion közvetlen szomszédságában, egy lezárt parkolóban az autók. A távolságtartás maximális biztosítása érdekében egy gépkocsiban maximum két fő utazott, és a járműből kiszállva egyből a gyep felé vették az irányt az edzésszerelésbe öltözött,  maszkot viselő diósgyőri labdarúgók. A cipőcserét követően dr. Szabó Zsolt, a DVTK egészségügyi igazgatója tartott gyors tájékoztatót, majd másfél hónap után napsütéses időben kezdetét vette az első közös edzés.

Előbb Dobos Attila erőnléti edző vette kézbe az irányítást, aki ezúttal úgy állította össze a bemelegítést, hogy a gyakorlatok közben minimum másfél méteres távolságot tartsanak egymástól a játékosok. A foglalkozás többi részében is szem előtt tartották a koronavírus-járvány miatt kiadott rendelkezéseket, a legtöbb feladat során senki nem hagyhatta el saját, egyszemélyes zónáját. A támadásbefejezést pedig ezúttal védők nélkül gyakorolták a játékosok, potyogtak is a gólok, sokszor visszhangzott az ezúttal üres lelátó a gólörömtől. A végén pedig szokás szerint elkészült a győztesekről a csapatkép, ami a körülményekre való tekintettel kissé rendhagyó lett.

Mikor egy csoport végzett a villamos felőli kapu előtt, akkor a következő 8 mezőnyjátékos és két kapus már kezdett is a gyár felőli oldalon.

Aki befejezte, visszacserélte a cipőjét a kispad előtt, felvette a melegítőjét, és már indult is haza, mert csütörtökön újabb edzés vár a teljes keretre.

Feczkó Tamás: A csapatedzésre készülve

- Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy mindenki egészséges - nyilatkozta Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője. - Az MLSZ elnökségének legutóbbi döntésére reagálva kezdtük el a kiscsoportos edzéseket. Bízunk benne, hogy a kormány hamarosan enyhít a korlátozásokon, és elkezdhetjük a csapatedzéseket, erre a pillanatra készülünk most. Máskor is szoktunk hasonló, kiscsoportos edzéseket tartani, amikor külön dolgoznak a védők, középpályások és a támadók. Télen is három héten keresztül készültünk a folytatásra, most is elégnek kell lenni az MLSZ által jelzett 20 napnak, és ahogy januárban, úgy most is szeretnénk felkészülési mérkőzést játszani.

Molnár Gábor: Hiányzott a foci!

- Alig vártam, hogy újra pályán legyek, nagyon hiányzott a foci! - mondta Molnár Gábor. - Nem egy hagyományos értelemben vett csapatedzést tartott ma a stáb, de ez is sokkal jobb, mint otthon ülni. Bízom benne, minél hamarabb folytatódik a bajnokság. 


Márkvárt Dávid: Ki vagyunk éhezve a mérkőzésekre

- Én is nagyon vártam, hogy ismét pályán legyünk, és ugyan távolságot tartva, de együtt játsszunk - vette át a szót Márkvárt Dávid. - Sokkal másabb ez a gyakorlás, mint az egyéni edzés. A hosszabb távú futás a szinten tartást szolgálta, a dinamikus megindulások közelebb állnak a labdarúgáshoz. Arra számítok, hogy be tudjuk fejezni a bajnokságot, és ahogy a Mester elmondta, ezen a héten rávezetés a program, majd várhatóan hétfőtől egy kemény felkészülés következik a folytatásra. Szükségünk is lesz erre a munkára, mert utána heti két mét mérkőzés vár ránk. A csapat már nagyon várja a folytatást, ki vagyunk éhezve a mérkőzésekre.

Polgár Kristóf: Fontos lesz a regeneráció

- Az egyéni edzések idején próbáltam labdázni is, de az messze nem ugyanaz, ezért a mai edzés elején be kellett mutatkozni a labdának - mosolygott Polgár Kristóf. - Az erővel nem lesz gond, de ez igazából majd akkor derül ki, amikor párharcok, kisjátékok is bekerülnek a programba. Sok volt a másfél hónap kihagyás, de húsz nap felkészülés elég kell, hogy legyen. A folytatásban heti két mérkőzés vár ránk, ezért kiemelt szerepet kap a regeneráció. Rengeteg példa mutatja, hogy megoldható ez a feladat, majd pihenünk a két bajnokság között.


Ők gyakoroltak az első edzésen 

Kapusok
Antal Botond
Bukrán Erik
Danilović, Branislav
Pápai Krisztián

Mezőnyjátékosok
Adukor, Joachim
Brković, Dušan
Cortés, José
Egerszegi Tamás
Farkas Marcell
Hasani, Florent
Iszlai Bence
Ivanovski, Mirko
Karan, Dejan
Kiss Tamás
Korbély Kristóf
Makrai Gábor
Márkvárt Dávid
Memolla, Hysen
Molnár Gábor
Orosz Donát
Orosz Marcell
Polgár Kristóf
Rui Pedro
Shestakov, Serhii
Szűcs Kornél
Tabaković, Haris
Tóth Borisz
Vági András
Zsiga Máté