Most szombaton délután tehát 17 órától a DVTK YouTube-csatornáján teljes egészében “levetítjük” a 2011 április 17-én lejátszott Nyíregyháza Spartacus - Diósgyőri VTK találkozót. Ide kattintva lehet felidézni a DVTK akkori keretét.

Várunk minden szurkolót a stadion helyett a számítógépe, vagy okostévéje elé, hogy együtt szurkoljuk ki a DVTK győzelmét a Nyíregyháza otthonában!

Szurkoljunk együtt!

A szurkolás közösségi élmény, ezért normál esetben most arra biztatnánk mindenkit, hogy irány a stadion, esetleg gyűljenek össze a barátokkal, és együtt drukkoljanak. A koronavírus-járvány miatt azonban a WHO-hoz és a hatóságokhoz hasonlóan mi is azt kérjük, hogy maradj otthon! És hogy mégis meglegyen a meccshangulat, arra kérünk mindenkit, hogy a meccsnézés közben készítsen fotót magáról mezben vagy sálban, és azt töltse fel a saját Instagram történetébe (story), ahol a képen bejelöli a DVTK hivatalos Instagram csatornáját (@dvtkinstagram). A legjobbakat megosztjuk a DVTK Instagramján.

Tehát elő a sálat és a mezt, és szombaton délután öt órától jöhet az újabb meccs!

Nyíregyháza Spartacus FC - Diósgyőri VTK 2010/2011

Óriási formában van a Diósgyőr. Benczés Miklós irányítása mellett 21 forduló után a DVTK vezeti a bajnokságot. Óriási a harc a feljutásért, hiszen a tabellán 2. Nyíregyháza csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően szorul a Diósgyőr mögé. A DVTK egyénként az utolsó nyolc mérkőzésének mindegyikét megnyerte, így a formára igazán nem lehet panasz. A tavaszi szezon kezdete előtt még 7 pont volt a csapatok között a különbség, sőt, az akkor 3. helyen álló Diósgyőrt a Mezőkövesd is megelőzte a tabellán. Mivel a most 3. mezőkövesdiek egy nappal korábban győzni tudtak Hajdúböszörményben, az első három helyezett egy ponton belül került egymáshoz. Bár még sok forduló van hátra, mind a két csapatnak létfontosságú lehet a három pont begyűjtése. Egy biztos, sorsdöntő meccs lesz.

Vezetőedzői várakozás

- Holnap nagy nap lesz, de muszáj lesz aludni, ezt kértem a játékosoktól is, hogy pihenjék ki magukat - kezdte Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője. - A Nyíregyháza elleni találkozó több lesz, mint egy szimpla bajnoki mérkőzés, de azt sem szabad kijelenteni, hogy most dől el minden, hiszen nagyon sok van még hátra. Azt se feledjük, hogy még mindig háromesélyes a bajnokság, a Mezőkövesd mai győzelmével felzárkózott a táblázatot vezető páros mögé. Meglepő volt és egyúttal jó érzés, hogy rengeteg szurkoló kilátogatott a legutóbbi edzésünkre, nem hiszem, hogy sok helyen fordult már elő Magyarországon, hogy a szurkolók tapsa és éneke közt kezdődjön egy edzés. Azok a játékosok is megérezhették, mennyire fontos az előttünk álló találkozó a DVTK szurkolói számára, akik nem olyan régen a Diósgyőr játékosai.

- Azt várom, hogy a szokásos 4-4-2-es hadrendet választja ellenünk is Brekk János, ahol Eyenga és Bajzát lesz a két csatár. Láttam már idén játszani a Nyíregyházát, sikerült felfedezni néhány sebezhető pontot is, amit szeretnénk kihasználni. A kérdés az, hogy hibára tudjuk-e kényszeríteni őket, és ha igen, akkor ki tudjuk-e használni az adódó lehetőségeket. Ezen kívül bízom benne, sportszerű mérkőzés lesz mind a pályán, mind a lelátón. A tabellára pillantva nekünk lehet kedvező a döntetlen is, de megmondom őszintén, mi győzni megyünk Nyíregyházára - zárta a DVTK vezetőedzője.

A csapat

A kapuban minden bizonnyal a tavaly télen érkező horvát nemzetiségű Ivan Radoš áll majd, aki az idei pontvadászatban gyakorlatilag kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból. A védelem közepén a szerb Savo Raković és a horvát Igor Gal kaphat szerepet, az ő feladatuk lesz elsősorban Bajzát Péter megállítása. A két szélen Gohér Gergő és Vadász Viktor zárkózhat fel szükség esetén a támadásokhoz. A középpályán a Honvéd csapatkapitányi szerepköréből tavaly visszatérő Dobos Attila, a különleges labdaérzékkel megáldott, korábban Nyíregyházán is megforduló Lippai Ákos, az elsősorban a pálya közepén építendő ellentámadások megakadályozásáért felelős kameruni Mohamadou Abdouraman, és a télen érkező spanyol labdazsonglőr José Luque kezdhetnek. A gólszerzésért várhatóan Granát Balázs és a kameruni George Menougong felelnek majd, de a döntés természetesen Benczés Miklós vezetőedzőé.

A várható kezdőcsapatok

Nyíregyháza: Holczer - Horváth, Kovacsevics, Goia, Boukar - Demjén, Pákolicz, Minczér, Nacim - Eyenga, Bajzát. Vezetőedző: Brekk János
Kispadon: Vojinović, Germán, Andorka, Pujante, Makai, Cséke, Perényi

Diósgyőr: Radoš - Vadász, Raković, Gal, Gohér - Dobos, Abdouraman, Lippai, Luque - Granát, Menougong. Vezetőedző: Benczés Miklós
Kispadon: Tajti, Nagy Tamás., Arze, Illés R., Pál Sz., Bogáti, Bacsa