- A döntéseket ismerjük, talán nincs is olyan szurkoló, aki ne követné folyamatosan a híreket. Mi a helyzet jelenleg a röplabdázóknál?
- Múlt héten pénteken volt az utolsó röplabda edzés. Már várható volt, hogy beszüntetik a bajnokságot, de mi még készültünk a következő szombati mérkőzésünkre. Egyelőre nincs hivatalos döntés arról, hogy mikor és hogyan folytatódhat a bajnokság, a legfrissebb határozat szerint május 15-ig felfüggesztették a pontvadászatokat. Nagyon sajnáljuk a jelenlegi helyzetet, de figyelembe kell vennünk, hogy itt emberéletekről van szó. Az első az számunkra is, hogy mindenki biztonságban legyen.

- Hogyan készülnek az utánpótlás sportolóink?
- Hétfőn egyeztettünk a DVTK vezetésével és mi is összeállítottunk egy utánpótlás edzésprogramot, amit otthonról tudnak végezni a játékosaink. De nem csak ők, hanem a felnőtt csapat tagjai is otthon edzenek, egy személyre szabott programmal segítjük őket, hogy szinten tarthassák magukat. Az utánpótlás versenyek nagy részének a lényegi fordulói egyébként most jöttek volna.

- A labdás edzésektől eltekintve a fizikai része ilyenkor talán könnyebben megoldható, de adja magát a kérdés, lelkileg hogy viselitek?
- Én el vagyok keseredve és sajnálom, hogy nem tudtunk a folytatásban megmérettetni. Készülünk arra, hogyha egyszer vége lesz ennek az egésznek, akkor hogyan folytatódjon a munka. Most le kell zárni dolgokat és készülni az új kihívásokra. Jelenleg mi is itthonról dolgozunk, elektronikus dolgokat el tudunk intézni, ha kell tudunk egymásnak segíteni, de ez nyilván nem olyan mint a személyes jelenlét. Készülünk arra, hogy ez egy hosszú folyamat is lehet, akár több hónap is. Én annak örülnék, ha a jó idő „elvinné” a járványt. Tudomásul kell vennünk, hogy ez van, és elképesztő, hogy ez a mi életünkben történik meg. A lányokkal és az utánpótlás játékosokkal is tartjuk a kapcsolatot. Ha befejeződik a bajnokság, akkor elkezdjük szervezni a következő évi edzőtábort az alapcsapatunkkal. Nálunk a lányok nagy része miskolci, ezért remélem, jövőre sem hagyják el a Diósgyőrt.

- Van két légiósunk is, ők is Miskolcon maradtak?
- Szerdán Alex Donaghy és Julia Topor is hazautazott. Az egyikőjük Frankfurton, a másik Amszterdamon keresztül ment haza. Folyamatosan tartottuk velük a kapcsolatot, nagyon örülünk, hogy mindketten épségben hazajutottak a szeretteikhez. Sitku Renáta Nyíregyházán van a családjával, a többiek itthon vannak Miskolcon.