Páterka Bencének az idei az első felnőtt szezonja, a Schiller-Vasas HC csapatában 41 mérkőzésen jutott szóhoz az Erste Ligában. A center poszton játszó fiatal támadó az U20-as válogatottnak is meghatározó tagja, nagy szerepet játszott abban, hogy a válogatott decemberben a kijevi divízió 1/B csoportos világbajnokságon feljutott. 

- Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a DVTK Jegesmedvék csapatához - nyilatkozta Páterka Bence - Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy játéklehetőséget kapjak és büszkévé tegyem a Vasast is. Bízom benne, hogy hamar megszokom az edzések, meccsek tempóját és bejutunk a rájátszásba. Ehhez hasznos játékkal szeretnék hozzájárulni. 

- Szükségünk volt egy tehetséges fiatal játékosra, aki nagyobb mozgásteret ad a szakmai stábnak a szezon legfontosabb szakaszában. - mondta Strenk Hunor a DVTK Jegesmedvék másodedzője - Pár telefonhívás után több szakember is Bencét ajánlotta. Eddig is figyelemmel kísértük a pályafutását, tudjuk, hogy jól szerepelt a junior világbajnokságon és sokat fejlődött az első felnőtt szezonjában. Lehetőséget szeretnénk biztosítani neki, így eggyel magasabb szinten is kipróbálhatja magát. Úgy gondolom, hogy ezzel a lépéssel a két klub és a játékos is jól fog járni. Ezúton is köszönjük a Vasas korrekt hozzáállását és segítőkézségét!

- Nagyon jó érzés számomra, hogy Bencére esett a DVTK választása, aki ebben a szezonban nálunk és a válogatottban is bizonyította, hogy nagyon jó képeségekkel rendelkezik. - nyilatkozta Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője - Az, hogy végül mennyi jégidőt kap a DVTK-nál, csakis rajta fog múlni. Nagyon bízom benne, hogy meg fog dolgozni érte, és megkapja a jutalmát, hogy az Extraligában is bemutatkozhasson, és ott jól teljesítsen.

Névjegy

Név: Páterka Bence
Születési hely: Budapest
Születési idő: 2000. december 6.
Súly: 75 kg
Magasság: 181 cm
Poszt: csatár - center

 

Kiss Bence, a DVTK Jegesmedvék saját nevelésű kapusa is a csapattal készül. A 22 esztendős, kétszeres MOL Liga bajnok kapus - aki már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott - a szezon eddigi részét a Hokiklub Budapest csapatánál töltötte, ahol 34 mérkőzésen szerepelt 90.28 százalékos védési mutatóval. A fővárosi csapatnak ezúton is köszönjük az átigazolás alatti korrekt együttműködést.

- Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek Miskolcra. - nyilatkozta Kiss Bence - Úgy gondolom, hogy a fejlődésem szempontjából ez egy remek lehetőség. Az edzéseken mindent meg fogok tenni, hogy bizonyítsam a szakmai stábnak, hogy jó formában vagyok és számíthatnak rám a meccseken is. Ezzel a lehetőséggel új ajtók nyílhatnak ki előttem a jövőt tekintve. Köszönöm a Hokiklub Budapestnek, hogy egész évben kíváló körülmények között dolgozhattam és lehetőséget adtak arra, hogy újra a DVTK Jegesmedvékhez csatlakozzak.

Névjegy

Név: Kiss Bence
Születési hely: Miskolc
Születési idő: 1997. július 18.
Súly: 80 kg
Magasság: 183 cm
Poszt: kapus