A péntek esti találkozó nagy iramban kezdődött, mindkét kapunál hamar kialakultak helyzetek. Az első kiállítást a hazaiak kapták, ami során Vandane két nagy lövést is eleresztett, majd egy emberhátrányos gólt szerzett Pavúk (1-0). Szűk két perccel később megduplázódott a hazai előny, Andrisik lőtt be egy Rajnáról kipattanó korongot (2-0). A harmad felénél Szirányi kapott kétperces büntetést, amiből megszületett a harmadik érsekújvári találat, Sutpka volt eredményes (3-0). A gól után kapust cserélt Strenk Hunor, Rajna helyére Adorján érkezett a kapuba. Két perccel később Vandane lőtt a kapuba a kékvonalról egy négy a három elleni játékhelyzet során (3-1). A következő cserében újabb gól következett, ezúttal Magosi volt eredményes (3-2). A harmadból hátralévő hét percben több esély is mutatkozott az egyenlítésre, de végül egygólos hazai előnnyel mentek a csapatok az öltözőbe.

A második játékrész Beauvillier kiállításával indult, a zöld mezesek pedig újból jól használták ki a létszámfölényüket, Jurik lőtt a kapuba közelről (4-2). A gól után ismét felpörgött a Stenk Hunor és Farkas Tamás által irányított miskolci csapat, sorra érkeztek a helyzetek a hazai kapunál.  A 31. percben egy kapuvasról kipattanó korongot próbált meg a hálóba lőni Kiss Patrik, de az ütője egy hazai játékos arcát találta el, így 2+2 perces büntetést kapott. Ezt követően túl sok vendég játékos tartózkodott a jégen, öt a három elleni játék következett. Ezt a játékhelyzetet hatékonyan használta ki a hazai csapat, előbb Pospisil (5-2), majd Bajtek (6-2), végül Stupka is eredményes volt emberelőnyből (7-2). Egyenlő létszámban sem állt le a házigazda, Mikula egy korongszerzés után végigvitte a korongot a pályán, majd a felső sarokba lőtt (8-2). A harmad hajrájában Fábry és Mikus is a kiállítás sorsára jutott, majd Pavúk kapott végleges kiállítást, de ezekkel az emberelőnyökkel sem sikerült élni.

A harmadik harmadra áthúzódó öt a négy elleni játék során Pospisil ugrott ki a védők között és a kapuba lőtt (9-2). Ezt követően gyorsan pörögtek a percek, már egyik fél sem helyezett nagy nyomást a másik kapujára. Egy kihasználatlan miskolci emberelőny után Dudás kapott két perces büntetést, ami alatt megszületett a tizedik hazai találat, Hatala szerzett gól közelről beállítva ezzel a végeredményt (10-2).

Tipsport Liga

43.forduló

2020. január 24. 18:30

HC Mikron Nové Zámky - DVTK Jegesmedvék 10-2 (3-2, 5-0, 2-0)

Érsekújvár, Zimny Stadion, 1.167 néző, játékvezetők: Róbert Müllner, Vladimir Goga, Michal Orolin, Martin Krajcik

HC Mikron Nové Zámky:Nechvatal (Pavlas) - Ordzovensky, Hatala, Stupka, Bajtek, Pospisil, Fereta, Drtina, Furik, Fábry, Rogon, Mikus, Pavuk, Andrisik, Hruska, Stevuliak, Obdrzálek, Giertl, Mikula, Vezetőedző: Miroslav Mosnár

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Ross, Dudás, Beauvillier, Galanisz, Magosi - Láda, Vandane, Kiss P., Tousignant, Beach - Szirányi, Gőz, Farkas, Harrison, Ritó, Kiss D., Galajda, Edző: Strenk Hunor

1-0 04:33 Pavúk (Bajtek, Rogon)
2-0 06:04 Andrisik (Stevuliak, Hruska)
3-0 10:51 Stupka (Hatala, Pospisil)
3-1 11:59 Vandane (Harrison)
3-2 12:36 Magosi (Ross, Galanisz)
4-2 21:08 Fereta (Jurik, Obdrzálek)
5-2 31:54 Pospisil (Ordzovensky, Mikus)
6-2 32:53 Bajtek (Jurik, Drtina)
7-2 33:19 Stupka (Pospisil, Ordzovensky)
8-2 34:17 Mikula
9-2 43:32 Pospisil (Stupka)
10-2 52:29 Hatala (Hruska, Pospisil)

Értékelés

Strenk Hunor: Elnézést szeretnénk kérni a szurkolóinktól, főleg azoktól, akik elkísértek minket Érsekújvárra. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés fordulópontja az volt, hogy a második harmadban a két kapuvasunk után az ellenfél hatékony volt az emberelőnye során. Teljesen megérdemelten nyertek, jól játszottak, gratulálok nekik. Természetesen a mai meccséert vállalom a felelősséget, de azt gondolom, hogy itt az ideje, hogy a játékosok is felelősséget vállaljanak a teljesítményükért. Mindannyiunknak tükörbe kell nézni a mai játék után. Az egyetlen pozitivum, hogy holnap új fejezet kezdödik az életünkben, és megkezdjük a közös munkát Glennel. 

Statisztika

Lövés 41-26
Védés 24-31
Büntetés percek 39-16