Nick Ross az idei szezonban nagyszerű teljesítményt nyújt, védőként a 18. helyen áll a Tipsport Ligában pontlistáján. 28 mérkőzésen 5 gólt és 21 gólpasszt jegyzett, amivel csapata másodig legeredményesebb játékosa Vas János mögött. A hátvéd a közelmúltban szerzett sérüléséből felépült, így minden bizonnyal vállalni tudja a játékot a Team Canada mezében, történelmet írva ezzel a magyar jégkorongsportban, hiszen Magyarországról először került be jégkorongozó a kanadai válogatottba.

A Spengler Kupáról

A Spengler Kupa a világ második legrégebbi jégkorong kupája a Stanley Kupa után. A meghívásos torna házigazdája a svájci HC Davos. A torna mérkőzései karácsony és szilveszter között kerülnek megrendezésre. 

A kupa története 1923-ban kezdődött, a későbbiekben a csehszlovák és szovjet csapatok nyerték többségében. 1984-ben a kanadai szövetség meghívta legjobb európai játékosait, és Team Canada néven nevezte őket a tornára. A csapat azóta 11-szer nyerte meg a kupát. Hazánkban a Sport TV képernyőin láthatók a mérkőzések, így érdemes lesz külön figyelemmel követni a kanadai csapat meccseit.

A 2019-es kupán résztvevő csapatok

Team Canada
Salavat Yulaev Ufa
HC Ambri-Piotta 
HC Ocelari Trinec
TPS Turku
HC Davos