Első harmad

Megnyomta a meccs elejét a magyar válogatott, aminek gyorsan meg is lett az eredménye, hiszen csak 40 másodperc telt el, amikor Reisz Áron szélről érkező beadását Vokla Roland közelről a kapuba lőtte. A védőnek ez volt az első találata a válogatottban.

Az olaszok ez után sem tudtak kijönni a harmadukból, a kapujukra pedig Stipsicz Bence messziről, majd a kipattanóra érkezve közelről is veszélyt jelentett. Reisz előtt adódott az újabb lehetőség, aki korongszerzés után egy az egyben mehetett a kapura, de a korong végül nem kötött ki a hálóban. Mindeközben emberelőnyben az olaszok is többször próbálkoztak, a válogatottban most debütáló Adorján Attila azonban mindig résen volt

Hat és fél perccel a harmad vége előtt ismét emberhátrányba kerültünk, s bár az olaszok első próbálkozását még védte Adorján, a következőt már nem sikerült, így egyenlített az ellenfél. Nem sokkal később a mieink is emberelőnybe kerültek, de az ígéretes lövéseken kívül ez a két perc másra nem volt elég.

Miután az olaszok kiegészültek, megrohamozták a kapunkat, aztán mi szorítottuk be őket a harmadukba, de Erdély, majd Galló próbálkozásait is védte a kapus. Így az első harmad után 1–1 volt az állás.

Második harmad

A második harmad első felében inkább a mezőnyben zajlott a játék, helyzetig Galló jutott, aki bár már estében lőtt, az olasz kapusnak védenie kellett. Később Horváth Bálint a szélről próbálkozott, de ez sem jutott túl a kapuson. Tíz perc elteltével pörgött fel a játék, ekkor Adorjánnak is akadt dolga, Garát Zsombor életerős lövése pedig éppen elkerülte a kaput. Néhány másodperccel később Terbócs István volt szemfüles a kapu előtt, Nagy Krisztiánnal való, kapu előtti összjátéka után a hálóban kötött ki a korong (2–1).

A középkezdés után Adorjánnak azonnal volt is védeni valója, ezt követően viszont az olaszok emberhátrányba kerültek. Öt a négy ellen nem tudtuk növelni az előnyt, az ellenfél csak az utolsó másodpercekre engedte át a mieinket a semleges harmadon. 

Négy és fél perccel a játékrész vége előtt újra fórba kerültünk, ezúttal felálltunk, ahogy kell,  s jöttek is sorban a lövések, a korong azonban nem került a kapuba. A dudaszó előtt Adorján még védett egyet, így a második harmadot 2–1-es magyar vezetéssel zárták a felek. 

Harmadik harmad

A szünet után az első helyzetek a magyar válogatott előtt adódtak, először Sebők Balázs kapu előtti, majd Vokla távoli lövését kellett védenie az olasz kapusnak. A következő percekben is mi rohamoztuk inkább az olaszok kapuját, Galló és Erdély összjátéka után még mindkét játékos próbálkozását védte a kapus, a következő támadásban azonban Vojtkó Mátyás passza után Erdély könyörtelenül kihasználta a helyzetet, ezzel 3–1-re módosította az állást.

A harmad felénél kivédekeztünk egy emberhátrányt, az olaszok lövésig is alig jutottak. A következő percekben mindkét oldalon akadtak helyzetek, a nagyobbak a továbbra is lendületesen és fegyelmezetten jégkorongozó magyar csapat előtt, de gól nem született. Kettő perc 40 másodperccel a vége előtt ismét emberhátrányba kerültünk, amiből már csak tizenöt másodperc lett volna vissza, amikor az olaszok betaláltak a kapunkba.

Ellenfelünk rögtön időt kért, ekkor még 54 másodperc volt vissza a mérkőzésből, és 14, amikor az olaszok kiegyenlítettek. Még egy támadást vezettek a mieink is, de a rendes játékidő 3–3-mal zárult. 

A hosszabbításban az olaszok belőtték az első helyzetüket, így ők nyerték a meccset 4–3-ra. 

A másik mérkőzésen a házigazda lengyelek 3-2-re győzték le a japánokat, akik ellen a magyar válogatott szombaton 18 órától lép jégre Gdasnkban. 

forrás: jegkorongszovetseg.hu, polskihokej.eu