A brazíliai U17-es világbajnokságra készülő magyar U18-as (a FIFA-tornán másként számolják a korosztályokat) válogatott október 19-én utazik el a torna helyszínére, ahol október 26-án kezdi meg szereplését, első ellenfele Nigéria lesz. A világbajnokságra 18 mezőnyjátékos és 3 kapus nevezhető, a csapatoknak október 16-án kell leadni a végleges keretet, amiben a torna kezdetéig csak sérülés esetén lehet változtatni. Preisinger Sándor szövetségi edző a nevezési határidő napján jelöli ki a végleges vb-csapatot, de egy bő 23-as keretet már megnevezett, ezek a játékosok kezdik meg október 16-án a felkészülést Telkiben.

- Ha nem történik váratlan esemény, akkor a bő keretben szereplő huszonhárom játékos közül kerül ki az a huszonegy, aki tagja lesz a hivatalos világbajnoki keretnek - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor. - Ugyanakkor a két kimaradóra is számítok a torna kezdetéig, mert sérülés esetén egészen a világbajnokság elejéig lehetőség van a változtatásra. Ez azt jelenti, hogy - amennyiben a kimaradók ezt vállalják - mind a huszonhárom labdarúgó eljön velünk Brazíliába, és ha nem jön közbe sérülés, a két tartalék az első mérkőzést követően hazautazik a tornáról

Amint arról korábban már beszámoltunk, a magyar válogatottat a B csoportba sorsolták, amelyben az ötszörös győztes Nigéria mellett Ecuador és Ausztrália kapott helyet.

Az Európa-bajnoki selejtezőkön a DVTK két saját nevelésű játékosát, Orosz Donátot és Tóth Boriszt, majd az Európa-bajnokságon Orosz Donátot a soraiban tudó együttes mindhárom csoportmérkőzését a goianiai Olimpiai Stadionban játssza le: október 26-án Nigéria ellen kezd, majd 29-én Ausztrália, november elsején pedig Ecuador következik.

A magyar válogatott programja

2019. október 26., szombat
22:00 Nigéria - Magyarország (közép-európai idő szerint)

2019. október 30., szerda
00:00 Ausztrália - Magyarország (közép-európai idő szerint)

2019. november 1., péntek
21:00 Ecuador - Magyarország (közép-európai idő szerint)

A brazíliai tornán 24 csapat vesz részt. A sorsoláson hat darab négyes csoportot alakítottak ki. A kvartettekből az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, s onnantól kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem. A kvartett első két helyezettje és a hat csoport négy legjobb harmadikja jut tovább a nyolcaddöntőbe.

A magyarok májusban harcolták ki a részvételt azzal, hogy az írországi Európa-bajnokságon ötödik helyen zártak.

A magyar válogatott kerete

Kapusok
Hegyi Krisztián (West Ham)
Megyeri Gábor (Bp. Honvéd)
Vaits Marcell (Puskás Akadémia)

Védők
Buna Gábor (Bp. Honvéd)
Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia)
Balogh Botond (Parma)
László Dávid (Bp. Honvéd)
Hosszú Zétény (Puskás Akadémia)
Horváth Milán (Bp. Honvéd)
Orosz Donát (DVTK)

Középpályások
Kata Mihály (MTK Budapest)
Ominger Gergő (Puskás Akadémia)
Tóth Borisz (DVTK)
Major Sámuel (Salzburg)
Kosznovszky Márk (Parma)
Baráth Péter (DVSC)
Sipos Gábor (Puskás Akadémia)

Támadók
Zuigeber Ákos (MTK Budapest)
Mester Csaba (Austria Wien)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Németh András (Genk)
Molnár Rajmund (Benfica)
Szalay Szabolcs  (Illés Akadémia)